Melkgeitenbedrijf Veelers

Bij Melkgeitenbedrijf Veelers beleef en ervaar je het platteland echt! Boek een rondleiding en ontdek dit mooie agrarische bedrijf. Ook is hier een Rustpunt gevestigd, waar je altijd iets kunt drinken op het terras of in de Schöppe.

Melkgeitenbedrijf Veelers: Passie voor het boerenleven met als doelstelling om op een zo’n duurzaam ­mogelijke manier geiten te houden die voldoen aan de hoogste gezondheidsstatus.

Het bedrijf beschikt over meerdere ruimtes die zeer geschikt zijn voor vergaderingen of andere ­bijeenkomsten ­zoals een reünie, familiedag en groepslunch.

Rondleiding
Een rondleiding in de stallen is mogelijk voor groepen vanaf 15 personen. Na een korte inleiding ga je, met plastic wegwerp over-laarzen de stal in voor een rondleiding. Buiten het lammerseizoen is het mogelijk om de bedrijfsfilm te bekijken met beelden van de lammetjes. De rondleidingen zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en is inclusief een kop koffie of thee met iets lekkers.

Goed om te weten: de accommodatie beschikt over een horeca-vergunning.

Over het bedrijf
Op het eeuwen oude erf van de Familie Veelers hebben verschillende generaties gewoond en gewerkt. In het begin werden melkvee en vleesvarkens gehouden. In de jaren verdween de melkveetak in de maatschap en gingen de varkens naar een baan buitenshuis.

In 1999 is er besloten om er weer een rendabel bedrijf van te maken, deze keer zonder baan buitenshuis. Hierbij is de keuze gevallen op melkgeitenhouderij vanwege een klein beginkapitaal.

Veelers is gestart in 2000 met 250 melkgeiten in een stal waar plaats is voor 400 dieren.

Elke twee jaar werd de stal verder uitgebreid tot de capaciteit in 2009 1.400 was. Helaas moesten er in 2009 een groot deel van de geiten geruimd worden in verband met de op dat moment heersende Q-koorts. In de zomer van 2010 is er een doorstart gemaakt en is het bedrijf weer in oude glorie hersteld.

De stallen bieden plaats aan 1.400 melkgeiten en opfoklammeren. Deze worden dagelijks twee keer gemolken in een '108-stands rapid-exit'-melkstal. Door middel van fokkerij wordt de productie op een hoog niveau gebracht zonder dat dit inbreuk maakt op het welzijn van de geiten. Het erve van Veelers bestaat uit zon 8.5 hectare grond die in eigendom is van de familie.

Rustpunt
Rustpunten zijn gastvrije plekken voor een koffie, thee of limonade stop. Tijdens het fietsen kun je gebruik maken van de rustpunten, die vaak liggen op onverwacht mooi gelegen plekken in Twente. Bij dit rustpunt kun je genieten van geitenroomijs (zelfbediening). Daarnaast zijn er ook andere geitenproducten te koop. Tip! Als de bewoners thuis zijn, kun je naar de geiten kijken vanuit de unieke skybox.

Elk Rustpunt is voorzien van een regiokaart, reparatieset, fietspomp, oplaadpunten voor elektrische fietsen en je mag er gebruik maken van het toilet. Op enkele Rustpunten zijn ook eigen agrarische producten te het tekstbordje OPEN bovenop het bord staat.

Openingstijden

Geopend op vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur
Vrije inloop voor individueel ­bezoek (alleen ­skybox)
Groepen op afspraak.
Het Rustpunt is doorgaans de hele week geopend.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Rolstoeltoegankelijk
Faciliteiten
  • Terras

Tip je vrienden

facebook twitter