Wagyukoe

Wagyukoe is een boerderij in Delden die het exclusieve Japanse Wagyu-vlees verkoopt. Dierbewust zijn staat hier hoog in het vaandel!

Het meest kostbare vlees ter wereld komt uit het oosten. Ook wel ‘super-beef’ of ‘het kaviaar onder het vlees’ genoemd. Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat het smelt in de mond. Chefs over de hele wereld doen de grootste moeite om wagyu op de menukaart te krijgen. De wagyu koeien in Delden worden gemasseerd, krijgen bier te drinken en luisteren ontspannen naar muziekstukken gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Waar komt dit bijzondere verhaal toch vandaan?

De boerderij Wagyukoe wordt gerund door de boerenfamilie Nijhof, Wilfried, Yvonne en de kinderen Imco en Romee.

Vanaf het begin hebben ze de insteek gehad om zich toe te leggen op een goede gezondheid van onze dieren. Dit betekent dat de wagyu koeien IBR- (koeiengriep), Leptospirose- (melkerskoorts) en BVD- (virus dat oa onvruchtbaarheid, misvormde kalveren of bloedingen kan veroorzaken) -vrij zijn en ze er alles aan doen deze status te behouden.

De stieren worden vanaf 1,5 jaar gekamt en gemasseerd. Eerst gebeurt dit op een laag pitje. Na enige tijd krijg je het vertrouwen van de koe en voer je de massage op. Vanaf een half jaar voor de slacht gebeurt het masseren zowel s’morgens als s'avonds. Erg intensief, maar je ziet de dieren genieten!

Dagelijks wordt er over het hooi bier toegediend en krijgen ze allerlei natuurlijke bijproducten. De koeien liggen in een ruim strobed wat dagelijks wordt opgestrooid en er klinkt de hele dag klassieke muziek. Allemaal voor het welzijn van de koe.

De combinatie voeding, massage, ruimte, rust en welzijn maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is. Kijk je in de stal dan lachen de koeien je toe.

Rondleiding
Nieuwsgierig naar dit mooie bedrijf en het bijzondere verhaal achter de wagyu koe? Ga kijken en luister naar het verhaal vol passie!

Winkel
Op het erf is een winkel ingericht waar van maandag t/m zaterdag vlees van de wagyu koe kan worden gekocht. Op de eerste zaterdag van de maand is het bijzondere vlees tevens te koop op de Streekmarkt Twente in het centrum van Delden. Daarnaast wordt er geleverd aan een aantal horecagelegenheden in de omgeving.

Of bekijk de website www.wagyukoe.nl

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag gesloten

Wilt u op een andere tijdstip langs komen. Bel dan even op 074-3764500 of 06-57198774.


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter