1. Nieuw: picknicken en fietsen in Markelo

  Nieuw: picknicken en fietsen in Markelo

  Hof van Twente Toerisme (voorheen VVV Hof van Twente) heeft in samenwerking met Echte Bakker Meinders uit Markelo een nieuw arrangement ontwikkeld: Picknicken en fietsen in Markelo. Het programma Picknicken in Markelo bestaat uit de Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente, een lunch die in verschillende variaties te verkrijgen en eventueel een unieke, Twentse picknicktas.

 2. Herdruk Zes kastelen Fietsroute Diepenheim en als app

  Herdruk Zes kastelen Fietsroute Diepenheim en als app

  In 2011 bestond de Zes kastelen Fietsroute Diepenheim 25 jaar. Dat is toen feestelijk gevierd met een nieuwe routebrochure, bewegwijzering en een applicatie. Inmiddels is de route al een aantal keer in herdruk gegaan en nieuw is nu, dat zowel de papieren route als de applicatie gecombineerd gekocht kan worden.

 3. Nieuwe wandelroute in Markelo

  Nieuwe wandelroute in Markelo

  Vandaag is de wandelroute 'Mirreweenter op 't Platteland' officieel geopend op het plein voor Markelo Tourist info.De route is gebaseerd op het verhaal van Gert Jan Oplaat, dat zich voor het grootste deel afspeelt in de Tweede Wereldoorlog op een "boerderijtje in het Markelosebroek". De Canadese Pipe & Drum band zorgde voor de muzikale omlijsting. De Mirreweenter wandelroute (circa 8 km) voert langs markante plaatsen die herinneren- en refereren aan de oorlogsjaren.

 4. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden opent Duits-Nederlandse Oranjefietsroute

  H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden opent Duits-Nederlandse Oranjefietsroute

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft vanmiddag de Oranjefietsroute feestelijk geopend op Landgoed Warmelo in Diepenheim. Na toespraken door gastheer burgemeester J. Goudt van Hof van Twente en loco-Commissaris der Koningin de heer Th. Rietkerk kreeg Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet het eerste routeboek overhandigd door een Nachtwächter en een Kiveling respectievelijk afkomstig uit Bad Bentheim en Lingen.

 5. Bestel nu het Tourist info Magazine Hof van Twente 2013!

  Bestel nu het Tourist info Magazine Hof van Twente 2013!

  Het Magazine Hof van Twente 2013 boordevol toeristische informatie. Hof van Twente staat in 2013 in het teken van Oranje. In het voorjaar wordt namelijk de Oranjefietsroute Apeldoorn - Diepenheim - Bad Bentheim - Lingen gepresenteerd. En, 2013 is het startjaar van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden (2013 – 2015). Vanuit de zes grote kernen vertellen bekende inwoners van Hof van Twente in het magazine in dat kader over hun bijzondere relatie met het Nederlands Koningshuis in de rubriek Het Oranjegevoel van...

 6. VVV Hof van Twente gaat verder als Hof van Twente Toerisme

  Het zijn onzekere tijden in het toeristische werkveld: veranderende consumentenvraag, teruglopende lokale subsidies, meer nadruk op productontwikkeling en promotie, regionale samenwerking en het VVV-merk dat onder druk staat. Om het bestaansrecht en de continuïteit van de toeristische organisatie in Hof van Twente te waarborgen, vinden er een aantal veranderingen plaats.