Nieuw: Audiotour Zoutmuseum Delden i.s.m. izi.TRAVEL

In het najaar van 2016 hebben een aantal culturele instellingen op uitnodiging van de werkgroep Vrijetijdseconomie i.s.m. VVV Hof van Twente deelgenomen aan de workshop 'Maak je eigen audiotour' van izi.TRAVEL. Het Zoutmuseum in Delden is de eerste attractie die zelfstandig een audiotour heeft gerealiseerd!

Onder leiding van het een deskundige gids was het al mogelijk om een rondleiding te volgen door het Zoutmuseum. Nu is daar een extra optie bijgekomen: een audiotour die je zelf met de smartphone kunt volgen! Hierdoor wordt het bezoek nog interessanter en levendiger. De tour is gratis te downloaden in de app van izi.TRAVEL en is beschikbaar voor iOS, Android en Windows smartphones. Een voorproefje is te bekijken op izi.travel.nl.

Over de audiotour in het Zoutmuseum
De audiotour is een toevoeging aan de expositie en geen vervanging van geschreven tekst of rondleiding door gidsen. De tour is gebaseerd op de kennis en ervaring van de gidsen, die hiervoor ook de teksten geschreven en ingesproken hebben. Bezoekers worden meegenomen door het hele museum en ontvangt informatie over uiteenlopende onderwerpen: waar is zout te vinden, hoe wordt zout gewonnen en het belang van zout door de eeuwen heen. De audiotour bevat 16 fragmenten. Elk fragment duurt ongeveer één minuut. Bij de verschillende objecten in de expositie staat het nummer vermeld dat correspondeert met het audiofragment.

Meer informatie over izi.TRAVEL
In 2011 heeft een team van Nederlandse innovators de krachten gebundeld met een Zwitserse investeerder met als doel om steden, musea en hun verhalen te verbinden met reizigers die de wereld op een nieuwe, innovatieve manier willen verkennen: via een wereldwijd, open en gratis platform. Net zoiets als Facebook of Wikipedia. Hoewel dit idee niet nieuw was had niemand het ooit op zo'n grote en ambitieuze schaal gedaan.

izi.TRAVEL: ‘Wij geloven dat echter elke locatie of kunstwerk een verhaal schuilgaat dat moet worden verteld. Die vertalen brengen kunst, straten en steden tot leven. En die verhalen verbinden mensen’

Met dank aan
De audiotour van het Zoutmuseum is tot stand gekomen in samenwerking met de VVV Hof van Twente en de maker van de app Izi.travel.