Nieuw: Langs de Regge door Goor

Op vrijdag 16 juni 2017 is de nieuwe wandelroute Langs de Regge door Goor gepresenteerd. Burgemeester Ellen Nauta en gedeputeerde Hester Maij hebben een verhaalbord onthuld en het eerste exemplaar van de route in ontvangst genomen.

In 1998 is door de voormalige waterschap Regge en Dinkel de Reggevisie vastgesteld, waarmee de herinrichting van de Regge een feit werd. Een groot deel van deze plannen is inmiddels uitgevoerd, waardoor de Regge weer door het landschap meandert. Ook in Goor moest de Regge weer meer zichtbaar worden. Door de Regge meer ruimte te geven kan iedereen genieten van een mooie en schone Regge met glooiende oevers, waar planten en dieren weer hun voedingsbron vinden. Het uiteindelijke doel is om de Regge in het centrum van Goor ook weer zichtbaar te krijgen.

De wandelroute Langs de Regge door Goor is een historische wandeling langs de oevers van de Regge. Met behulp van de routebeschrijving en de verhaalborden onderweg krijg je een goede indruk van de levendige historie van de stad Goor.

De route is ca. 8 km lang. Start- en eindpunt is het plein bij het gemeentehuis aan de Grotestraat in Goor. De route is te koop bij het VVV Agentschap, LekkerLeuk, Weversplein 5 in Goor en via de webwinkel.