Fietser beste af in Overijssel!

Hoera! De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is vorige week het certificaat met vijf sterren uitgereikt. Een groot compliment aan het routebureau!

Provincie scoort vijf sterren in Kwaliteitsmonitor

De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is op 16 mei tijdens de presentatie van het landelijk onderzoek het certificaat met vijf sterren uitgereikt.

In Overijssel zijn drie routebureaus betrokken bij aanleg, beheer en onderhoud van routenetwerken: Routenetwerken Twente, Recreatiegemeenschap Salland en MarketingOost Routenetwerken. Met medewerking van provincie Overijssel hebben zij de afgelopen twee jaar gezamenlijk een extra impuls gegeven aan het fietsnetwerk: honderden kilometers aan nieuwe bewegwijzerde routes, rustpunten, themaroutes en recent is het online routeplatform gelanceerd, waarmee de fietser eenvoudig zijn eigen route kan uitstippelen.

Kroon

Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet de uitkomst van het onderzoek als kroon op het werk van de routebureaus: "Ik ben zeer verheugd over de toekenning van het vijfsterren predicaat aan Overijssel. Al jaren werken wij samen met onze routebureaus en het Fietsplatform aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk. De prachtige en afwisselende omgeving gecombineerd met de optimale kwaliteit van de fietsroutes wordt door bezoekers en inwoners hoog gewaardeerd. En het netwerk biedt onze ondernemers prima mogelijkheden om hen een onvergetelijke fietsbeleving te bieden. Het predicaat is een stimulans om ons te blijven inspannen om bezoekers en bewoners volop van het Overijsselse landschap te laten genieten.’’

Bakermat

Naast Overijssel behaalden nog vier provincies de score van vijf sterren. Toch is er volgens Van Hijum een wezenlijk verschil: “Overijssel kan als enige beweren dat het de bakermat is van de fiets en het sportief fietsen in Nederland. De eerste wielerfabriek, ‘Burgers’, werd in 1869 in Deventer opgericht en in diezelfde Hanzestad in 1871 de eerste wielerclub, ‘Immer Weiter’. Fietsen zit in ons bloed en dat maakt dat we ons als provincie samen met partners inzetten om de fiets nog meer centraal te stellen. Of het nu gaat om mobiliteit, gezondheid, sport, vrije tijd en innovatie: de fiets staat 365 dagen per jaar centraal in Overijssel.”

Bron: Marketingoost.nl