Fietsroute Waterrijck Diepenheim vernieuwd

Op zondag 1 mei a.s. vindt de presentatie plaats van de vernieuwde fietsroute Waterrijck Diepenheim. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan mevrouw Aarnink, dagelijks bestuurslid van waterschap Vechtstromen.

Vanaf 2004 is er volop gewerkt aan diverse waterprojecten in en rondom Diepenheim. De veelal opvallende werkzaamheden wekken de nieuwsgierigheid van veel inwoners en toeristen. Het zijn interessante projecten vanwege de hedendaagse kijk op het waterbeheer, waarbij er nadrukkelijk rekening wordt gehouden met het verleden. De meanderende Regge, de molenstal bij de Watermolen en de op diverse manieren uitgevoerde vistrappen zijn daar voorbeelden van. Voeg daar de aantrekkelijke fietspaden bij en het resultaat is een prachtige route met het thema water. De fietsroute is ca. 43 km lang. Start- en eindpunt van de route is het VVV Agentschap, Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim.

De routebeschrijving van Waterrijck Diepenheim is vanaf zondag 1 mei a.s. voor € 2,95 te koop bij de VVV’s in Hof van Twente en via de webwinkel op www.vvvhofvantwente.nl.