Kerspel Goor

Kerspel Goor, in de volksmond ook wel Kaspel genoemd, is een buurtschap in de voormalige gemeente Markelo en hoort sinds 2001 bij de gemeente Hof van Twente. Wie van Goor naar Hengevelde rijdt, komt door Kerspel Goor. Kerspel Goor is van de Markelose buurtschappen het verst verwijderd van Markelo. Geografisch gezien is Kaspel van oudsher meer verbonden met Goor dan met Markelo. De naam Kerspel Goor betekent ook 'behorend tot de parochie Goor'.

Een groot gedeelte van de buurtschap Kerspel Goor behoort tot het Landgoed Weldam. De boerderijen van het Weldam zijn te herkennen aan de geel/zwarte luiken.

Klaverblad Kerspel Goor

Ontdek de mooiste plekjes van Kerspel Goor door de routes (die in een waaier zijn uitgebracht) te wandelen of te fietsen. Het start- en eindpunt is het buurtgebouw 't Kaspel, Haaksbergerweg 3a, 7475 MD Markelo. De routes zijn vrij toegankelijk. De arrangementen zijn alleen beschikbaar na reservering bij VVV Hof van Twente.

Locaties

 1. Ayurveda Twente

  Rustig Bij het bos Landelijk gelegen Aan A-(autosnel)weg

 2. Atelier de Schöppe

  Cultuur Creatief Inspireren

 3. Kaasboerderij Keuper

  Platteland Landelijk gelegen In/bij dorp

 1. Vakantieboerderij Erve Luttikhengel

  Kindvriendelijk Gezellig Rustig Authentiek Natuur

 2. Camping Koelert

  Landelijk gelegen In/bij dorp Terras

 1. Klompenmuseum `t Oale Ambacht

  Erfgoed Traditionele Kunst Kinderen Ontdekken

 2. De Braakmolen

  De Goorse Braakmolen is een achtkantige met rietgedekte stellingmolen en ruim 22 meter hoog. De molen is gebouwd in 1856.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met ondernemers in Kerspel Goor en de gemeente Hof van Twente.