Delden

Het centrum van stad Delden is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De Stadskern dateert uit 1333 toen Delden haar Stadsrechten kreeg. Het is al vanaf 1322 een levendig winkelcentrum. De vele zelfstandige ondernemers maken een bezoek aan dit bijzondere stadje tot een welkom genoegen. Ook de 19 horecazaken maken het vertoeven tot een waar feest.

Het gratis parkeren, de goede openbare voorzieningen zoals het spoor, de bus en slechts 2 minuten gelegen vanaf de snelweg A35 maken het voor een ieder makkelijk te bereiken.

Overal is de band met Kasteel Twickel. Monumenten met historische waarde zijn o.a. de Museumboerderij de Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de Nieuwe Blasiuskerk. Delden telt ook diverse galerieen en er zijn tal van evenementen.

Tip: neem deel aan de stadswandeling door Delden en laat je alles vertellen over historie! Van 2 mei t/m 31 oktober iedere donderdag om 13.30 uur. Vertrek is vanaf het VVV Informatiepunt Delden. Reserveren is niet nodig. Groepen altijd op afspraak gedurende het hele jaar.

De Stadswandeling Delden is te koop voor €2,95 bij het VVV Informatiepunt Delden aan de Langestraat 19 in Delden en via de webwinkel.

Download hier de centrumplattegrond van Delden met fietsknooppunten en symbolen

Evenementenagenda Delden

 1. Foto- Expositie Zout

  Foto's en fotobewerkingen gemaakt door leden van de fotobond, Nederlands centrum vrijtijds fotografen. Zout gezien …

 2. Twickel maakt toilet

  Tot eind september zijn er gietijzeren badkuipen, sanitair van porselein en persoonlijke toiletartikelen te …

 3. Women of Japan

  Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende …

 4. Andy Warhol in Museum No Hero

  De schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten – Campbell’s soepblikken en de …