Delden

Het centrum van stad Delden is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De Stadskern dateert uit 1333 toen Delden haar Stadsrechten kreeg. Het is al vanaf 1322 een levendig winkelcentrum. De vele zelfstandige ondernemers maken een bezoek aan dit bijzondere stadje tot een welkom genoegen. Ook de 19 horecazaken maken het vertoeven tot een waar feest.

Het gratis parkeren, de goede openbare voorzieningen zoals het spoor, de bus en slechts 2 minuten gelegen vanaf de snelweg A35 maken het voor een ieder makkelijk te bereiken.

Overal is de band met Kasteel Twickel. Monumenten met historische waarde zijn o.a. de Museumboerderij de Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de Nieuwe Blasiuskerk. Delden telt ook diverse galerieen en er zijn tal van evenementen.

Tip: neem deel aan de stadswandeling door Delden en laat je alles vertellen over historie! Van 2 mei t/m 31 oktober iedere donderdag om 13.30 uur. Vertrek is vanaf het VVV Informatiepunt Delden. Reserveren is niet nodig. Groepen altijd op afspraak gedurende het hele jaar.

De Stadswandeling Delden is te koop voor €2,95 bij het VVV Informatiepunt Delden aan de Langestraat 29 in Delden en via de webwinkel.

Download hier de centrumplattegrond van Delden met fietsknooppunten en symbolen

Evenementenagenda Delden

 1. Tentoonstelling: 100 jaar Zoutwinning in Twente

  In 2018 is het 100 jaar geleden dat de eerste licentie voor industriële Zoutwinning in Twente werd uitgegeven.

 2. Adriaan van Dis

  Als schrijver met een enorm gevarieerd oeuvre behoeft Adriaan van Dis (1946) eigenlijk geen introductie. Van Dis …

 3. Janneke de Bijl – Zonder zin kan het ook

  In haar debuutvoorstelling “Zonder zin kan het ook”, is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor …

 4. Living Colors

  De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige …