Stadswandeling Delden

individueel en op maat

Stadswandeling Delden

individueel en op maat

Waar hebben de oude stadspoorten gestaan? Wie was graaf Carel George van Wassenaer Obdam? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer, kunt u verwachten als u deelneemt aan de Stadswandeling door het historische centrum van Delden.

Op oude kaarten is te zien hoe Delden zich ontwikkelde binnen middeleeuwse verdedigingswallen. De geschiedenis van Delden gaat echt voor u leven als u luistert naar de uitleg van één van de enthousiaste gidsen.

Individuele wandelingen
Van mei tot en met oktober organiseert VVV Hof van Twente iedere donderdag een interessante rondleiding door het pittoreske centrum van Delden. Al wandelend langs de historische panden, neemt een lokale gids u mee door de rijke geschiedenis van het stadje. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Oude Blasiuskerk niet (o.v.v. bijzondere diensten), waar zich het epitaaf van Frederik van Twickelo uit 1545 bevindt. Een boeiende tour voor zowel bezoekers als Deldenaren, die graag meer over hun woonplaats willen weten. De stadswandeling start om 13.30 uur bij het pompmonument op de Markt en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten bedragen € 4,- per persoon.

Rondleidingen voor groepen
U kunt met een eigen groep onder leiding van een gids een stadswandeling op maat boeken bij het VVV Informatiepunt Delden. Neem vrijblijvend contact op met het VVV Informatiepunt Delden, of tel. 074-3766363.