Evenementen in Hof van Twente

Art-Xpressief

Locatie
Cultureel Centrum Het Beaufort, Markelo

Op zaterdag 2 maart om 16 uur wordt in Het Beaufort de expositie geopend van Art-Xpressief. Dit is een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines, waarvan voor deze expositie zes kunstenaars hun verrassende werk exposeren.

Buitenrit Tweede Paasdag

Aanvang
Locatie
Manege Snorrewind, Markelo

Op tweede Paasdag organiseert Manege Snorrewind volgens traditie een tweetal buitenritten door de omgeving van Markelo.

Etalageroute Markelo

Aanvang
Locatie
Centrum, Markelo

In samenwerking met de Markelose ondernemers gaat de Kunststichting Markelo diverse etalages in het centrum opfleuren met schilderijen, foto’s en beelden van lokale (amateur)kunstenaars. Dit jaar zullen de etalages in het teken staan van kermis.

Jubileumexpositie Old Deep'n

Aanvang
Locatie
Ottenhuis, Diepenheim

Expositie met ansichtkaarten van Herman Bruil, schilderijen over Diepenheim van Jan Bannink en Gerard J. Bos, maquette van de watermolen, film over watermolen Den Haller en verder meerdere historische attributen.

Geborduurde familieschatten

van Geertje Westra en Afke Wullink-Semplonius

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Voor liefhebbers van borduurwerken is er een speciale tentoonstelling te zien in Museum Eungs Schöppe. Je kan genieten van een collectie van verschillende merk-, letter- en levenslappen van o.a. hedendaagse borduurkunst uit de omgeving.

Festivent

Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Bij Huis Verwolde bruist het met Pasen! Van zaterdag 20 tot maandag 22 april is Festivent te gast op terrein rondom Huis Verwolde.

Buitenrit Tweede Paasdag

Aanvang
Locatie
Manege Snorrewind, Markelo

Op tweede Paasdag organiseert Manege Snorrewind volgens traditie een tweetal buitenritten door de omgeving van Markelo.

Open bedrijvendag Diepenheim

Aanvang
Locatie
Bedrijventerrein Diepenheim, Diepenheim

Vandaag presenteren ruim 40 Diepenheimse bedrijven zich gezamenlijk tijdens de Open Bedrijvendag. Er zijn activiteiten voor jong en oud!

Paashazen zoeken in het onderhuis van Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Het Gelderse Huis Verwolde is leuk voor volwassenen en voor kinderen. Zeker tijdens het Paasweekend! Van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april kun je binnen in dit huis van Geldersch Landschap en Kasteelen op zoek naar paashazen die zich hebben verstopt.

Lammetjesdag met Paasbrunch

Aanvang
Locatie
Melkgeitenbedrijf Veelers, Hengevelde

Op Tweede Paasdag vindt er een Lammetjesdag met Paasbrunch plaats bij Melkgeitenbedrijf Veelers in Hengevelde. De lammetjesdag begint met een heerlijke paasbrunch in de gezellige Schöppe. In de middag kan er geknuffeld worden met Lammetjes!

BigBand Festival Goor

Feel good: muziek, theater, kunst en bier

Aanvang
Locatie
Centrum, Goor

Op maandag 22 april, Tweede Paasdag, word je getrakteerd op een stevige soep van diverse muziekstijlen. Tijdens dit swingende festijn kun je genieten van een diversiteit aan bigbands op de buitenpodia in het centrum van Goor.

Zoek het gouden ei

Pasen bij de Noordmolen

Aanvang
Locatie
Noordmolen, Ambt Delden

Op Tweede Paasdag is de Noordmolen open en hebben de molenaars een verrassing voor jong en oud. De Paashaas heeft heel veel eieren verstopt in de buurt van de oude watermolen; twee eieren zijn zelfs van goud!

Spaanse Libero Strijkerskwintet

Cultuurvriendenconcert 2019

Aanvang
Locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Het SpaanseLibero Strijkerskwintet speelt op paasmiddag in de Oude Blasius Delden. Met werken van Janáček (Idyll for Strings), Bach (Brandenburgse Concert no. 3), de ‘tophit’ van Barber (Adagio for Strings) en Mozart (het heerlijke Divertimento in D groot).