Evenementen in Hof van Twente

Maarkelse Boake

Locatie
Paasvuur

Zoals elk jaar zijn er in Markelo meerdere paasvuren. Voorafgaand aan dit paasvuur is er een fakkeloptocht vanuit het centrum naar het paasvuur. De verwachting is dat het paasvuur rond 21.00 uur wordt aangestoken.

Paasvuur Hengevelde

Locatie
Paasvuur

Traditiegetrouw zal ook dit jaar op eerste Paasdag het Paasvuur worden ontstoken. Ook dit jaar zal het paasvuur in Hengevelde weer worden ontstoken. Dit gebeurd net als de afgelopen jaren aan de Needsestraat.

Paasvuur Markelo

Traditioneel wordt op eerste paasdag het paasvuur ontstoken in Markelo. Dit jaar vindt het paasvuur plaats aan de groningerveldweg, groenlandsdijk en zonneweg.

Paasvuur Goor

Traditiegetrouw wordt elk jaar op eerste paasdag een paasvuur ontstoken. Dit jaar ook aan de Lochemseweg in Goor.

Open dag Indian Art Gallery

Belevingspark CactusOase

Aanvang
Locatie
Belevingspark CactusOase, Ruurlo

De wereldberoemde, erkende kunstenaar en schrijver Jeroen Vogtschmidt brengt nieuw werk voor de Indian Art Gallery in Belevingspark CactusOase.

Geborduurde familieschatten

van Geertje Westra en Afke Wullink-Semplonius

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Voor liefhebbers van borduurwerken is er een speciale tentoonstelling te zien in Museum Eungs Schöppe. Je kan genieten van een collectie van verschillende merk-, letter- en levenslappen van o.a. hedendaagse borduurkunst uit de omgeving.

Tentoonstelling: Women of Japan

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Festivent

Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Bij Huis Verwolde bruist het met Pasen! Van zaterdag 20 tot maandag 22 april is Festivent te gast op terrein rondom Huis Verwolde.

Tentoonstelling: Sensing Traces

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert met trots de nieuwe solotentoonstelling Sensing Traces van beeldend kunstenaar Alexandra Roozen.

Tentoonstelling: (Dis)connection

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim en de Jindřich Chalupecký Society (Tsjechië) presenteren de groepstentoonstelling (Dis)connection, met installaties, sculpturen en videowerken van dertien internationale kunstenaars.

Paashazen zoeken in het onderhuis van Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Het Gelderse Huis Verwolde is leuk voor volwassenen en voor kinderen. Zeker tijdens het Paasweekend! Van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april kun je binnen in dit huis van Geldersch Landschap en Kasteelen op zoek naar paashazen die zich hebben verstopt.

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

De hele maand april zijn er prachtige versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel is tijdens de expositie te zien.

Foto- Expositie Zout

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Foto's en fotobewerkingen gemaakt door leden van de fotobond, Nederlands centrum vrijtijds fotografen. Zout gezien door de lens van creatieve fotografen.

Paasparty Bentelo

UITVERKOCHT!

Aanvang
Locatie
Paasparty

Een mix van muziek en veel gezelligheid! PaasParty Bentelo wordt elk jaar georganiseerd door de vrijwilligers van PJO-HaJo Bentelo. Je kan maximaal losgaan op meerdere muziekgenre’s in maar liefst 4 tenten. Met duizenden bezoekers is dit het ultieme feest om Pasen te vieren!