Evenementen in Hof van Twente

Expositie Stoevelaar Goor

met Michel van Dijk

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum de Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum de Stoevelaar worden met regelmaat exposities georganiseerd. De werken van Michel van Dijk zijn tot en met 2 september te bezichtigen.

Paard Plezier & Meer dag

Beleef de vele takken van sport!

Aanvang
Locatie
Manege Snorrewind, Markelo

Hippisch Platform Overijssel organiseert een groot buitengebeuren op het terrein van Snorrewind. De hele dag zullen tal van ondernemers en paardenliefhebbers zich presenteren in workshops en demonstraties.

Proeven en Fietsen - Maarkel en Meer

Eerlijk en heerlijk - fietsen voor het goede doel

Aanvang
Locatie
De Schöppe, Markelo

Genieten van het prachtige Twentse landschap én De Achterhoek. Je fietst afwisselend in Overijssel en Gelderland. De rustige landwegen en prachtige fietspaden leiden langs pittoreske boeren- bedrijven en verborgen plekjes. Riviertjes en beekjes kronkelen door het landschap. Onderweg bezoek je een aantal bijzondere bedrijven, waar een lekker hapje of drankje voor je klaar staat.

Zandsculpturen

bij Kasteel Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

Kuifje, Kruimeltje en Harry Potter en nog 20 andere figuren zijn vanaf dinsdag 30 april tot en met zondag 6 oktober te bewonderen als zandsculptuur in de Engelse tuin rondom Kasteel Warmelo. Tien top kunstenaars uit diverse landen hebben eraan meegewerkt!

Women of Japan

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Carels Tuindag

Ontzorg de jonge mantelzorger

Aanvang
Locatie
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Delden

De vierde editie van Carels Tuindag, een fundraisingsactiviteit t.b.v. het project ‘Ontzorg de jonge mantelzorger’ wordt gehouden op zondag 19 mei. Een geweldig evenement in de tuin van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven met dit jaar als hoogtepunt 'Heel Twente Bakt'.

Andy Warhol in Museum No Hero

iedereen 15 minuten beroemd

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten – Campbell’s soepblikken en de gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden - maken Andy Warhol onvergetelijk. Maar meer nog dan zijn kunst was het zijn levensstijl die hem iconisch maakte. Fotografen als David McCabe, Billy Name, Steve Schapiro, Thomas Hoepker en Ron Galella legden het turbulente leven van de legendarische Warhol in de New Yorkse underground scene vast.

Foto- Expositie Zout

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Foto's en fotobewerkingen gemaakt door leden van de fotobond, Nederlands centrum vrijtijds fotografen. Zout gezien door de lens van creatieve fotografen.