Evenementen in Hof van Twente

Palmpasenoptocht Diepenheim

Locatie
BinnensteBuitenBos, Diepenheim

Ieder jaar op Palmzondag wordt in Diepenheim het eierzoeken georganiseerd. Op 14 april a.s. wacht de Paashaas alle kinderen op in het BinnensteBuitenBos.

Etalageroute Markelo

Aanvang
Locatie
Centrum, Markelo

In samenwerking met de Markelose ondernemers gaat de Kunststichting Markelo diverse etalages in het centrum opfleuren met schilderijen, foto’s en beelden van lokale (amateur)kunstenaars. Dit jaar zullen de etalages in het teken staan van kermis.

Geborduurde familieschatten

van Geertje Westra en Afke Wullink-Semplonius

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Voor liefhebbers van borduurwerken is er een speciale tentoonstelling te zien in Museum Eungs Schöppe. Je kan genieten van een collectie van verschillende merk-, letter- en levenslappen van o.a. hedendaagse borduurkunst uit de omgeving.

Women of Japan

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Tentoonstelling: Sensing Traces

Alexandra Roozen

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert met trots de nieuwe solotentoonstelling Sensing Traces van beeldend kunstenaar Alexandra Roozen.

Tentoonstelling: (Dis)connection

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim en de Jindřich Chalupecký Society (Tsjechië) presenteren de groepstentoonstelling (Dis)connection, met installaties, sculpturen en videowerken van dertien internationale kunstenaars.

Palmpasenoptocht Markelo

Aanvang
Locatie
Start Restaurant De Smorre/Tasca, Markelo

Jaarlijks terugkerende optocht met versierde paastakken met medewerking van de Kindergroep Boerendansers en de Fanfare uit Markelo.

Expositie Kruisweg Hofkerk

Aanvang
Locatie
Hofkerk, Goor

Maandenlang hebben ze er aan gewerkt, mensen van binnen en van buiten de kerk. Veertien kunstenaars (amateur en professioneel) uit Hof van Twente legden hun ziel en zaligheid in het maken van een Kruisweg in 14 staties.

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

De hele maand april zijn er prachtige versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel is tijdens de expositie te zien.

Foto- Expositie Zout

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Foto's en fotobewerkingen gemaakt door leden van de fotobond, Nederlands centrum vrijtijds fotografen. Zout gezien door de lens van creatieve fotografen.

Toonmoment Circusdome

Werkplaats Diepenheim

Aanvang
Locatie
Werkplaats Diepenheim, Diepenheim

Aansluitend op de repetitiewerk in de theaterwerkplaats speelt Douwe van Oven de eerste try-out van zijn nieuwe voorstelling: De Clown.

Vocal Affairs

By Vocal Group LEF

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

STAP SAMEN MET VOCAL GROUP LEF IN DE ACHTBAAN VAN DE LIEFDE

Liedjes in de Herberg

met Gent in the Middle en Rêver

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Op zondag 14 april kan je weer genieten van Liedjes in de Herberg. Aan het einde van de zondagmiddag spelen twee muzikale talenten hun muziek in het café van Herberg de Pol.

Politiek in de Pol

met Annie Schreijer- Pierik en Malik Azmani

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Enkele weken voor de Europese verkiezingen richt Politiek in de Pol zich op Europa. In de 23e aflevering op zondag 14 april zijn te gast CDA- Europarlementariër Annie Schrijer-Pierik lijsttrekker van de VVD Malik Azmani.