Ecologische verbindingszone Weldam-Herikerberg

Een essentiële schakel tussen de verschillende natuurgebieden in Duitsland en de Sallandse heuvelrug.

Het bevatte echter allerlei obstakels voor dieren die er hun weg zochten. Daarom is het gebied in de periode 1998-2000 toegankelijker gemaakt voor dieren en is een ecologische verbindingszone gerealiseerd.

Om het migreren van dieren en planten tussen natuurlijk gebieden mogelijk te maken worden deze ecologische verbindingszones aangelegd. De verbindingszones zorgen voor verbinding tussen natuurlijkgebieden die deel uitmaken van de ecologische hoofdstructuur. Wanneer zulke ecologische verbindingen er niet zijn kan het zijn dat leefgemeenschappen geïsoleerd raken.

Om die reden is er ecologische verbindingszone aangelegd tussen het Weldam en de Herikerberg. Landgoed Weldam ligt in een schitterende bosrijke omgeving in de gemeente Hof van Twente. Het landgoed bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken, boerderijen en een kasteel en tuinen als middelpunt.

Tussen Markelo en Goor ligt de stuwwal De Herikerberg. Het gebied is een onderdeel van het landgoed Weldam - Herikerberg dat hoort bij kasteel Weldam en de ecologische verbindingszone tussen Duitse natuurgebieden en de Sallandse Heuvelrug.

contactinformatie

 

Tip je vrienden

facebook twitter