Columns

Lekker voetballen op straat in mijn Hengevelde

Geschreven door

Mike

Leestijd 2 minuten 3129 x bekeken

Column | Mike te Wierik

Lekker voetballen op straat in mijn Hengevelde

Opgroeien in Hengevelde was voor mij een absoluut voorrecht. De rust van het dorp trekt mij veel meer dan de drukte in de grote stad. En ik kan erover meepraten. In mijn voetbalcarrière heb ik inmiddels heel wat grote steden gezien. Hier in Hengevelde heb ik alle ruimte om te doen wat ik het liefste doe: een beetje dribbelen, drijven, passeren… Kortom; lekker voetballen op straat, op pleintjes en op het veld.

VOETBALLEN BIJ WVV
Vanaf mijn vijfde voetbal ik bij de plaatselijke voetbalclub WVV’34. Samen met mijn maatjes heb ik heel wat toernooien gespeeld. Een prachtige tijd om met veel plezier aan terug te denken. Voetballen met mijn vrienden blijft het mooiste wat er is. Ik werd geselecteerd als jeugdspeler bij FC Twente en ging daarna door naar Heracles waar ik doorgroeide tot profvoetballer. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar FC Groningen. Momenteel ben ik aanvoerder van dit elftal. Maar Hengevelde en mijn club WVV’34 vergeet ik nooit. Ik sta graag langs de lijn om andere elftallen te zien spelen en ben assistent trainer van het eerste.

TALENT EN MENTALITEIT
Door elke dag keihard te trainen en mentaal gezond te zijn, blijf ik in topvorm. Door op tijd te rusten en gezond te eten, probeer ik me altijd zo goed mogelijk voor te bereiden op een wedstrijd. Talent is natuurlijk een beetje aangeboren, maar mentaliteit is wat mij betreft nog altijd de belangrijkste voorwaarde om topsporter te worden. Zo heb ik ontzettend veel respect en waardering voor Christiano Ronaldo. Elke keer weer staat hij er als het moet, en hij beschikt over een fantastische mentaliteit waardoor hij zoveel bereikt heeft.

THUIS IN HENGEVELDE
Nu ik in Groningen woon, mis ik Hengevelde wel. Dit dorp blijft mijn favoriete plek. Hier woont mijn vriendin ook. Ik kan enorm genieten van kleine dingen zoals boodschappen doen bij de plaatselijke slager, bakker en supermarkt. Vaak doe ik dit samen met mijn moeder. Natuurlijk ga ik ook graag bij mijn vrienden langs, trappen we een balletje of spelen we op de Playstation. Afhankelijk van hoe mijn carrière eruit gaat zien, blijft het mijn droom om ooit weer in Hengevelde te wonen.

De column van Mike staat in het Magazine Hof van Twente 2020

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Mike

Mike te Wierik is geboren en opgegroeid in Hengevelde. Hij is profvoetballer bij Heracles (2010-2017) en FC Groningen (2017-heden).

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Luister de podcast

 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Waterplezier voor iedereen

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter