Havezate Wegdam

Havezate Wegdam is in zijn huidige vorm gebouwd in het midden van de 18e eeuw en behoort tot de bezittingen van landgoed Weldam.

In 1986 verkocht Jeremias Meyjes (een nazaat en erfgenaam van de in 1849 overleden Arend Daniël van Coeverden) de havezate met bijbehorende erven en grond aan Maria Cornelia van Heeckeren van Wassenaer. Door deze verkoop werd Wegdam toegevoegd aan de bezittingen van Weldam.

Arend Daniël van Coeverden was de laatste van een lange rij Van Coeverdens die woonden in de havezate. Boven de ingang is nog steeds de steen te zien met de wapens van Van Coeverden en Raesfelt.

Havezate Wegdam is een rechthoekig gebouw met het front naar het oosten. De havezate dateert uit 1758, ook te zien op de wapensteen boven de ingang. Op de steen staan de wapens van Van Coeverden en Van Raesfelt: de opdrachtgevers van de bouw. Het gedeelte van de verdieping aan de achterzijde dateert uit het begin van de negentiende eeuw. Aan de zijkanten en achterkant wordt het huis omgeven door een gracht.

Het huis is niet voor publiek geopend. Het betreden van het voorplein is niet toegestaan.

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter