Columns

Markelo, waar toerisme en thuiskomen samenkomen!

Geschreven door

Anita

Leestijd 2 minuten 123 x bekeken

Hallo allemaal! Mijn naam is Anita Meulman (47 jaar) en ik vervul met veel plezier het gastheerschap bij de Tourist Info in Markelo. Dit heb ik hiervoor ook een paar jaar in Delden gedaan. Omdat ik in Markelosebroek geboren en getogen ben, ben ik van nature bekend met de prachtige toeristische plekken in en rondom Markelo.

Het is mooi om toeristen voort te helpen, maar er ook te zijn voor de plaatselijke bevolking. Het contact met de gasten vind ik erg leuk. Vaak levert dit mooie, waardevolle gesprekken op. Omdat de winterdagen vaak wat rustiger zijn, vind ik de zomerperiode het leukst. Dan hebben we ook de kaartverkoop van het openluchtspel in de Kosterskoele. Heerlijk hectisch, want er worden in een paar weken maar liefst 7000 kaarten door ons verkocht.

De meest gestelde vraag bij de Tourist info is natuurlijk: wat moet ik als toerist zien in Markelo? Mijn advies is: begin bij de Markeloseberg met het Provinciaal Verzetsmonument. Op 4 mei vindt daar jaarlijks de dodenherdenking plaats, die altijd te zien is op RTV Oost. Verder raad ik de kerk en de molen in het dorp aan, maar vooral benadruk ik dat Markelo een paradijs is voor wandelaars en fietsers. Ons prachtige dorp biedt schitterende routes met vijf heuvels die wachten om ontdekt te worden.

En pak je de fiets, dan ontdek je veel tijdens een rondje Markelo. Bijvoorbeeld de heide op de Borkeld aan de voet van de Friezenberg, of het prachtige fietspad langs de Schipbeek, slingerend door het mooie coulisselandschap. Wat is Markelo afwisselend! Persoonlijk vind ik het uitkijkpunt op de Apenberg het allermooiste plekje van de Hof. Voor je ligt Elsen en daarachter kijk je richting Delden en Hengelo. Bij helder weer zie je zelfs Enschede en de windmolens in Duitsland. Vanaf het uitkijkpunt kijk je ook prachtig op de Herikerberg. Prachtig om de wisselende kleuren van de natuur door de seizoenen heen te zien.

Stiekem heb ik nog een andere favoriet. Dat is het uitzicht op de televisietoren in het Markelosebroek. Niet vanwege zijn pracht, maar omdat ik daar in de buurt ben geboren. In mijn jeugd had ik altijd zicht op deze toren, die voor mij ook historische waarde heeft omdat mijn opa heeft geholpen bij de bouw ervan.

Al met al is er in de hele Hof van Twente ontzettend veel te beleven. Het toerisme heeft dan ook een belangrijke plek ingenomen, en ik hoop nog vele jaren deel uit te maken van het team dat alle bezoekers voorziet van goede adviezen. Laten we samen ervoor zorgen dat steeds meer mensen de buitengewone schoonheid van de Hof van Twente ontdekken. Markelo is niet alleen een plek om te bezoeken, maar ook om thuis te komen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Anita

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  Geschreven door Marijn
 4. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter