Columns

Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

Geschreven door

Marijn

Leestijd 3 minuten 139 x bekeken

Veel mensen kennen Marijn Oosterveen (23 jaar) vooral als producer en Radio DJ bij SLAM!. Minder bekend is dat hij op 2-jarige leeftijd in Goor kwam wonen en opgroeide in Diepenheim aan de Regge.

“Hof van Twente is echt een hele fijne plek. Je hebt er veel ruimte en de mensen zijn er allemaal zo vriendelijk. Ik heb heel lang drumles gehad, maar de buren hebben nooit geklaagd over geluidsoverlast. Die vonden het allemaal prima als ik urenlang zat te drummen. Dat had ik in Amsterdam en Hilversum, waar ik nu woon en werk, écht niet voor elkaar gekregen.”

Thuis in de Hof
Je leeft hier midden in de vrije natuur. En binnen tien minuten sta je met je fiets in het centrum van Goor om even bij de bakker een kaneelcake van Nollen te halen. Gelukkig kan ik die trouwens nu ook in Amsterdam bij de Appie kopen. Ik heb mij echt nooit verveeld in de Hof. Voor mijn studie ben ik verhuisd naar Breda, maar in het weekend kwam ik bijna altijd terug naar Diepenheim. Opeens heb je dan weer ruimte en rust om je heen en een hele fijne werk- en studieplek. Als de gemeente Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik nu - zeker weten - in Diepenheim. Dan was de sfeer stukken beter, waren huizen betaalbaar, was de omgeving veel mooier…

Voor mij is Amsterdam veel te druk. Om de haverklap springt er weer zo’n toerist op het fietspad. Geen idee hoe een fiets werkt en standaard ladderzat. En dat terwijl je daar in de kroeg voor een vaasje rustig zes euro betaalt. Vertel die toeristen alsjeblieft niet dat je in Goor voor de helft van het geld een biertje bestelt. Dan komen ze straks met hun vrijgezellenfeestjes allemaal naar Goor.

Omringd met koeien, schapen en paarden
Nog altijd voelt Hof van Twente voor mij als thuis, en dan vooral het Deepse Brook. Daar staat het huis van pa en ma, waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond. Ik ben opgegroeid midden in de prachtige natuur, omringd door koeien, schapen en paarden. Je mag rustig vergeten om je fiets op slot te zetten. Kom je terug, dan staat ‘ie er gewoon nog steeds. Niemand die bedenkt om jouw fiets mee te nemen of in de gracht te gooien.

Mensen verbazen zich altijd een beetje als ik zeg dat ik uit Twente kom. Ik neem het graag op voor de regio. Radio is meer dan programma’s maken voor de mensen die in de Randstad wonen. En dat vergeten sommige DJ’s en zenders wel eens. Niet iedereen drinkt ‘flat whites’ met havermelk en sojabonen. Ik vind dat ik dat ook mag meegeven aan de luisteraars.

Hier is het begonnen
De lokale omroep, Hofstreek FM, was mijn leerschool. Ik kwam daar als 15-jarig jongetje binnen en heb er geleerd hoe je met een camera werkt en hoe je de knoppen bedient tijdens een radio-uitzending. Bij een landelijke zender werkt het net zo. Alleen net iets groter en professioneler.

Soms doe ik op projectbasis nog dingen voor de regionale omroep. Tijdens het School- en Volksfeest in Goor of Dorpsfeest Markelo bijvoorbeeld. Hartstikke leuk om te doen!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marijn

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Columns

  Markelo, waar toerisme en thuiskomen samenkomen!

  Geschreven door Anita

Tip je vrienden

facebook twitter