Doe-tips

Wandelen in en rondom Diepenheim

Geschreven door

Lionne

Leestijd 3 minuten 626 x bekeken

Op een mooie en droge dag is er niets fijner dan naar buiten te gaan voor heerlijke wandeling. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een mooie wandelroute in en rond Diepenheim? Lees dan onze tips hieronder.

Diepenheim, ook wel bekend als het 'Stedeke,' is het kleinste stadje in Twente. De 2.700 inwoners koesteren met trots hun schitterende omgeving, rijk aan kunst, cultuur en omringd door zes kastelen met bijbehorende landgoederen. Je vindt hier gemarkeerde wandelroutes, themaroutes, ommetjes en lange-afstandswandelingen.

Stadswandeling Diepenheim
De Stadswandeling Diepenheim is een route van ca. 4 kilometer door Diepenheim zelf. De route gaat langs historische plekken. In het boekje staat aanvullende informatie, de routebeschrijving en ingetekende plattegrond met routelijn, horeca en bezienswaardigheden. Wandel je liever met een gids? Informeer dan bij Herberg de Pol voor de mogelijkheden via 0547-352911 of .

Bestel de Stadswandeling Diepenheim direct

Herberg de Pol
Herberg de Pol

Samen met het IVN Rondom Diepenheim vind je mooie natuur waar ook veel over te vertellen is. Reden om samen met het IVN een vijftal routes uit te geven. De afstanden variören van 4 tot 16 km. De wandelroutes gaan over mooie paden en vertellen over de flora en fauna in het gebied. De routes zijn per stuk of als set te koop in de webshop en bij Tourist Info Diepenheim in Herberg de Pol.

Bestel deze routes direct

Download de mooiste routes
Wil je direct wandelen in Diepenheim? Bekijk dan onze online wandelroutes die je kunt downloaden als pdf en/of gpx-bestand. Onze tip is de wandelroute van bijna 9 km waarbij je door de bebouwde kom van Diepenheim wandelt, langs Huis Nijenhuis en de Regge. Met een klein uitstapje kun je kasteel Weldam ook nog mee pakken.

Naar de online routes rondom Diepenheim

Kasteel Nijenhuis
Kasteel Nijenhuis

Op pad met het Wandelnetwerk Twente
Met het Wandelnetwerk Twente stel je eenvoudig een eigen route samen. En het mooie is dat je de route onderweg gemakkelijk kunt verlengen, iets wat we ons goed kunnen voorstellen.

Meer over het Wandelnetwerk Twente.

Parkeren
Kom je met de auto naar Diepenheim? Dan wil je natuurlijk parkeren op een handige plek. Diepenheim is niet zo groot, dus parkeren kan vaak dichtbij het startpunt van jouw wandeling. Er zijn een aantal parkeerplaatsen dichtbij Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat, Hagen en Ruimersdijk. Meer parkeerplaatsen vind je aan het Looiersplantsoen en de Goorseweg. Parkeren is overal gratis.

Horeca onderweg
In Diepenheim zelf vind je een gevarieerd aanbod aan horeca. Stap bijvoorbeeld eens binnen bij Herberg de Pol, Uit de Kunst of Irma's. Op landgoed Westerflier is De Viersprong een absolute aanrader en dichtbij de Watermolen vind je Restaurant Den Haller en Eetcafé de Mölnhöfte.

Toeristisch overstappunt
Tegenover Herberg de Pol vind je op de kruising Raadhuisstraat - Broenshof hét Toeristisch Overstappunt van Diepenheim. Op de informatiepanelen kun je meer lezen over Diepenheim, wandelen en fietsen en ook een route uitstippelen.

Meer weten?
Wil je meer weten over wandelen in en rondom Diepenheim? Stap dan eens binnen bij Tourist Info Diepenheim in Herberg de Pol. De lokale gastheren en -vrouwen vertellen je graag over de mooiste Diepenheimse wandelroutes!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Sprookjespad Bentelo

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Traditie: kniepertjes bakken

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter