Doe-tips

Wandelen over de Twentse Wallen Markelo

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 822 x bekeken

In 2018 werd de Twentse Wallen Markelo uitgeroepen tot mooiste wandeling van dat jaar. Nu, ruim vijf jaar later, is deze wandelroute rondom Markelo nog steeds enorm populair en door veel mensen gelopen.

Fervent wandelaar Truus Wijnen heeft deze wandelroute bij Markelo uitgezet en kreeg van de vijftien genomineerde routes de meeste stemmen, waardoor het zich de mooiste wandelroute van Nederland mag noemen. De verkiezing werd uitgeschreven door wandelzoekpagina.nl.

Wandelen over de Twentse Wallen Markelo
Deze wandeling is ca. 13 km en begint bij Tourist Info Markelo. Via het centrum gaat de wandelroute richting de Markeloseberg, waar het genieten is vanwege de mooie vergezichten. De route gaat langs veel stille getuigen van de Tweede Wereldoorlogen, als loopgraven en gedenkplekken. De Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling in deze route.

Deze wandeling in en rond Markelo echt de moeite waard, met betoverende natuur en uitzichten die je zeker zullen verrassen!

Kerkepaden-Tichelroute
De route loopt voor een belangrijk deel over de Kerkepaden-Tichelroutes, die door de Stichting Cultuur-Historische Elementen rondom Markelo is aangelegd en beheerd wordt. De route is in totaal 33 kilometer lang en kan ingekort worden.

Download de route
Zin om deze wandelroute te lopen? Download hier de routebeschrijving en –kaart of stap binnen bij Tourist Info Markelo voor de routebeschrijving op papier.

Op tv bij Omroep Max
Omroep Max heeft op woensdag 14 februari 2018 aandacht besteed aan de wandelroute Twentse Wallen Markelo. Heb je de uitzending Hallo Nederland gemist? Kijk de aflevering hier terug.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  Geschreven door Marijn
 3. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Columns

  Markelo, waar toerisme en thuiskomen samenkomen!

  Geschreven door Anita

Tip je vrienden

facebook twitter