Doe-tips

Deze zomer zijn kinderen de baas in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 4 minuten 2298 x bekeken

Wil jouw kind ook graag bepalen wat jullie gaan doen tijdens een dagje weg of een vakantie? Wist je dat deze zomer kinderen de baas zijn in Hof van Twente? Het wordt jou als (groot)ouders wel erg makkelijk gemaakt doordat de meest toffe uitjes op een rijtje zijn gezet. Hoeft jouw (klein)kind alleen maar te kiezen!

Een dagje weg of op vakantie met kinderen kan een hele uitdaging zijn. Zouden ze zich wel vermaken? Beschikt de accommodatie wel over alle voorzieningen? In Hof van Twente word je als (groot)ouder geheel ontzorgd!

Kindvriendelijke accommodaties
Hof van Twente heeft veel verschillende accommodaties, die ook uitermate geschikt zijn voor jonge gasten. Zo vind je op landgoed Twickel bij Delden de Boerderijlodges van Op10logeren. Na een heerlijke dag buiten slapen kinderen hier in een echte bedstee! Vind je dat iets te gortig? Dan kun je gebruik maken van het campingbedje, dat al voor je klaar staat bij aankomst.

Wist je dat bij De Hoestinkhof in Markelo een echte familiekamer in de boerderij is gerealiseerd? In deze kamer kun je met vijf personen verblijven en maak je gebruik van een splinternieuwe badkamer met douche en toilet!

Ook De Twentse Heerlijckheid in Diepenheim is bij uitstek geschikt om te genieten van een zorgeloze vakantie. Kinderbedjes, -stoelen en een traphekje zijn aanwezig. In de grote tuin kunnen de koters uren spelen.

Zijn jullie echte kampeerliefhebbers? Ook dan zit je in Hof van Twente goed. Rondom Markelo vind je veel campings met animatie, zodat je zeker weet dat de kinderen zich vermaken. Bekijk hier het overzicht.

Bij Recreatiepark de Poppe tussen Markelo en Holten ontvangt de hele familie gratis een lekker softijsje na het boeken van een accommodatie (safaritent of chalet).

Recreatiepark De Poppe in Markelo
Recreatiepark De Poppe in Markelo

Uitjes voor jong & oud

Zwembad de Vijf Heuvels
Zwembad de Vijf Heuvels

Plonsen in het zwembad vinden nagenoeg alle kinderen een feestje! Zwembad de Vijf Heuvels mag niet ontbreken in dit overzicht. Je vindt het binnen- en buitenbad aan de rand van Markelo. Er is een peuterbad, een grote familieglijbaan, een sportveld en ruime zonneweide.

Een bezoek aan de tuinen van kasteel Twickel met kinderen komt waarschijnlijk niet meteen bij je op. Toch is het superleuk én niet alleen voor de portemonnee (tot 16 jaar gratis entree). In de tuinen zie je van alles: denk aan een wildbaan met damherten en moeflons, veel vogels, vijvers met bruggen, geknipte taxus figuren, beelden en zonnewijzers. Kijk ook even bij de expositie Sport & Spel in de Oranjerie, kinderen kunnen hier zelf een balletje slaan. En ook buiten de hekken is het interessant. Zo is het vlonderpad een hele belevenis!

Vlonderpad Umfassungsweg Twickel
Vlonderpad Umfassungsweg Twickel

Museum Eungs Schöppe in Markelo heeft een heuse kinderhoek ingericht. Jonge bezoekers kunnen hier memory spelen, kleuren, puzzelen of dook roll'n. Speuren door het museum kan ook. Regelmatig worden er kindermiddagen georganiseerd waarbij kinderen aan de slag kunnen met oude ambachten.

Wist je dat het verhaal van de Noordmolen op landgoed Twickel bij Delden zeer leerzaam is voor kinderen? De vrijwillige molenaars laten de molen graag draaien, tegelijk leggen ze uit wat er gebeurt. En na afloop ontvangen alle kinderen een kleurplaat.

omschrijving
omschrijving

Zin om er met het hele gezin op uit te gaan en sportief bezig te zijn? Kom dan met het gezin naar Pitch&Putt in Diepenheim. Ouders en kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier de baan op voor een 9-holes pitch&putt golf, ongeveer 1,5 uur. Dit spel wordt overal ter wereld gespeeld. Het is ontspannend en op elk niveau een uitdaging. Iedereen kan het spelen!

Zijn jouw kinderen wat jonger? Denk dan eens aan Voetgolf (vanaf 6 jaar). Iedereen heeft wel eens een balletje hoog gehouden, toch? Voetgolf is niet ingewikkeld. Na een korte instructie kun je zo met jouw gezin de baan op!

Knapzakwandeling Wendezoele
Knapzakwandeling Wendezoele
Bij Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden is een wandelroute uitgezet van ca. 2,5 kilometer. Voor onderweg krijg je een knapzak mee met allerlei lekkers én een klein kompasje zodat je niet verdwaald. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

Bij Manege Snorrewind in Markelo kun je natuurlijk eens op een pony of paard gaan zitten voor een les. Is je dat iets te gortig? Neem dan eens een kijkje bij één van de vele activiteiten die zij organiseren.

Buitenrit bij Markelo | Fotostudio Markelo
Buitenrit bij Markelo | Fotostudio Markelo

Tijd om te smullen
De Hoestinkhof in Markelo heeft een heuse kinder hightea samengesteld met onbeperkt ranja en thee. Smul ook van de sandwiches, worstenbroodjes, een mini broodje met smeerkaas, scones, cakejes om zelf nog te versieren en tot slot een ijsje.

Kindvriendelijke evenementen
Natuurlijk worden er ook evenementen georganiseerd die supertof zijn voor kinderen! Denk aan fietsroute langs boeren, de zandsculpturen bij Warmelo, een demonstraties of een speelmiddag bij de Wendezoele. Wil je weten welke? Bekijk hier de agenda.

Ontdek hier nog meer voor kinderen in Hof van Twente

Klassieke speeltuin Herberg de Pot | Fotostudio Markelo
Klassieke speeltuin Herberg de Pot | Fotostudio Markelo

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Luister de podcast

 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Waterplezier voor iedereen

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter