Columns

Hej ’t al Heurt?

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 1687 x bekeken

Het stikt van de mooie verhalen in Hof van Twente. En het mooie is: we kunnen ze allemaal horen via onze eigen mobiel. Spannend, ontroerend of verrassend zijn ze, maar vooral: uniek. Want ze komen van de bewoners van de zes kernen van de gemeente zelf en ze zijn dus niet zomaar te vinden op een informatiebord of in een brochure.

Al wandelend of fietsend door Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo, Delden of het buitengebied stuit je op een tegel of op een boomstammetje met een QR-code. Scannen, earplugs in - of luidspreker aan als je samen bent - en meteen beleef je het verhaal intens. De verhalen sluiten namelijk aan bij de plek waar je je op dat moment bevindt. Het gave is dat er zoveel verhalen zijn die zelfs inwoners van de Hof nog nooit gehoord hebben. Het is een mooie mix tussen educatieve verhalen (wat deden de boeren vroeger) en grappige verhalen (Billy het aapje), tussen verre geschiedenis maar ook recente historie zoals het verhaal over het ontwerp van het gemeentehuis in Goor.

Inmiddels zijn er zeventig verhalen, die over van alles gaan. Wie denkt: ik heb ook een mooi verhaal over Hof van Twente te vertellen, geef het door via info@hofmarketing.nl

Hej ’t al Heurt? Het verhaal van Billy het aapje in Diepenheim…

Prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld, geboren Freiin von Cramm, de moeder van Prins Bernhard, vestigde zich in 1952 op kasteel Warmelo te Diepenheim. De prinses had zeer veel belangstelling voor de tuinen en de bloemen. Tuinbaas Derksen, die er in 1961 verscheen, zorgde ervoor dat de tuinen van Warmelo uitgroeiden tot een van de mooiste van Overijssel. Daarnaast hield Armgard van paarden, vogels en andere dieren op het landgoed. Ook had zij een aapje, dat Billy genoemd werd.

Op zekere dag ontsnapte Billy uit zijn kooi en ging midden op de langs het kasteel lopende Borculoseweg zitten. Het verkeer moest stoppen en wachten totdat hij zijn nootjes had opgepeuzeld en bereid was terug te keren naar het kasteel. Op een andere dag zag de aap kans de kranen in de badkamer open te draaien…

Weten hoe dit afloopt? Ga naar de bushalte voor de ingang van landgoed Warmelo aan de Borculoseweg om op locatie de QR-code te scannen.

Hej 't al Heurt
Hej 't al Heurt

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  Geschreven door Marijn
 4. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter