Doe-tips

Yuna en Fieke door kasteelrijk Hof van Twente op roadtrip

Leestijd 0 minuten 8829 x bekeken

In Dwars door Twente gaan we in een reeks afleveringen op roadtrip dwars door het Twentse land. Vinger op de kaart en rijden maar! In deze aflevering zoeken Fieke en Yuna de luxe op en bezoeken ze twee van de zeven kastelen die in Hof van Twente te vinden zijn. Onderweg komen ze nog veel meer tegen en dat zorgt voor een dag vol afwisseling, unieke plekken en mooie ontmoetingen. Ga mee op roadtrip met Fieke en Yuna! Lees het artikel of bekijk de video.

Bekijk video

Op roadtrip in Hof van Twente

11:00

Kastelen en hun tuinen

Met het bezoek aan het centrum van Delden en Kasteel Twickel (1347) begint de roadtrip van Fieke en Yuna door Hof van Twente. Naast het imposante kasteel, zijn ook de overweldigende tuinen een grote trekker. Fieke en Yuna worden rondgeleid door Rob Bloemendal van de Stichting Twickel. De dames zien en leren veel, waaronder de formele Franse tuin en het Engels landschapspark. Natuur in overvloed op landgoed Twickel.

12:00

Proeven van de oude citrusbomen

Door de jaren heen zijn veel oude oranjerieen verdwenen of hebben hun functie verloren als winterplaats. Maar niet op Twickel. Hier is de Oranjerie bewaard gebleven en nog steeds in gebruik als winterplaats voor de oude citrusbomen. Fieke en Yuna krijgen van Rob wat citrusvruchten mee om te proeven, maar of dat nou zo lekker is?!

14:00

Zandsculpturen in de tuin van Warmelo

Yuna en Fieke stappen weer in de auto en vervolgen hun roadtrip naar kasteel Warmelo in Diepenheim. In de jaren '50 kocht prins Bernhard dit kasteel voor zijn moeder prinses Armgard. Het was een warm adres voor de Oranjes, ze kwamen er graag! Afgelopen jaar kon je er andere bekende spotten: o.a. Hans Klok en Alice van Wonderland.

Ook dit jaar hebben internationale kunstenaars de meest waanzinnige zandsculpturen gemaakt met als thema Nederlandse gebruiken en gewoonten. De ware kunstwerken zijn tot en met 2 oktober te bezichtigen.

16:00

Tuin voor twee op hoogte in een boom

't Stedeke Diepenheim staat bekend om de kunst, cultuur en natuur. Op een unieke plaats, dichtbij de Schipbeek, beklimmen Yuna en Fieke de Boomtuin van Jeroen Kooijmans. Tijd en ruimte in een niet-stedelijke omgeving liggen ten grondslag en dit kunstwerk mag je gewoon aanraken!

18:00

Ontspannen en genieten in luxe

Na een dag roadtrip in Hof van Twente, slaan Yuna en Fieke een jacuzzi en een glas champagne niet af. De dames arriveren na nog geen 15 minuten rijden bij de luxe lodges van Mooi Twente Lodges op landgoed Kattenbergse Hoeve in Markelo. Bedrijfsleider Robert Jan Kortenoever verwelkomt de dames met champagne uit de regio én een borrelplank vol lekkers. Yuna en Fieke sluiten de fantastische dag in de Hof af in stijl!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  Geschreven door Marijn
 4. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter