Columns

Hof van Twente heeft voor altijd een warm plekje in m'n hart

Geschreven door

Ellen

Leestijd 2 minuten 1816 x bekeken

Hi, ik ben Ellen Jansen (28) geboren en getogen in het mooie Markelo, een van de dorpen van de gemeente Hof van Twente. Ik woon tijdelijk in Valencia, Spanje, waar ik voetbal bij Valencia CF.

GOEDE BASIS
Met de nadruk op tijdelijk, want dat ik terugkeer staat voor mij vast. Markelo is voor mij namelijk het dorp waar bijna heel mijn familie woont en waar ook bijna iedereen als familie voelt. Het ‘Noaberschap’ staat hoog in het vaandel. Wat mij betreft is dat de charme van ons dorp. Op school in de Hof heb ik de basis gelegd voor m’n leven. Ook is daar het grootste deel van mijn vriendenkring ontstaan.

ALTIJD VOETBALLEN
Het verenigingsleven is voor mij essentieel geweest. Bij SC Markelo ben ik begonnen met voetballen en voor mij waren de derby’s tegen de andere kernen elk seizoen weer een hoogtepunt. Ook heb ik gezwommen bij ZPC de Hof, toneel gespeeld bij Bilderdijk en jazz gedanst bij Gymnastiekvereniging Markelo. Zelfs een bronzen stijldans-diploma heb ik gehaald. Dat lukte bij dansschool Reiners in Goor. Ik geniet van de gezelligheid en de lol samen in een vereniging.

TOT RUST IN DE MOOIE NATUUR
Juist in coronatijd was en is het voor mij in de Hof fijn om er te zijn. De natuur leent zicht om lekker veel naar buiten te gaan. Wandelen en hardlopen over de prachtig aangelegde routes. De goede bewegwijzering zorgt ervoor dat ik niet verdwaal. Ook fietsen over de mooie essen en schitterend aangelegde bospaden van de verschillende mountainbikeroutes vind ik fantastisch om te doen.

ALTIJD WEER TERUG
Hof van Twente is mijn basis. Als de competitie is afgelopen kom ik hier ontzettend graag terug. Voor de vele evenementen die, voornamelijk door vrijwilligers, worden georganiseerd. Zo heeft elke kern zijn eigen feest. Ik zie er naar uit om de tentfeesten weer langs te gaan met mijn vriendinnen. Ook heb ik als kind erg veel plezier gehad bij hetEierkuul’n op de Markeloseberg, de Palmpasenoptocht, de Maarkelse Boake, Houtdorp. En ja,… goeie herinneringen ook aan het uitgaan bij Dieka van de Kruusweg en bij De Kroon in het centrum van Markelo.

MOOIE CAMPINGS IN DE HOF
In de vakanties komen veel Nederlanders naar Spanje, om te genieten van mooie campings en het lekkere eten. Maar de prachtige campings en de goede horecagelegenheden in de Hof kunnen daar wat mij betreft zéker aan tippen. Markelo (Hof van Twente): ik ben en voel me er thuis.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Ellen

Profvoetbalster

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Sprookjespad Bentelo

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Traditie: kniepertjes bakken

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter