Doe-tips

Geocachen in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 3097 x bekeken

Op de hele wereld liggen miljoenen schatten, ook in Hof van Twente zijn er genoeg te vinden. Wie weet loop je er dagelijks wel langs zonder het te weten? Bij het geocachen ga je op zoek naar deze verstopte verrassingen.

Wat is het?
Geocachen is bedacht door de organisatie Groundspeak uit Seattle. Het is een samenvoeging van twee woorden: geo staat voor aarde en cache voor schuilplaats. Aan de hand van GPS coördinaten ga je op zoek naar verschillende schatten die verstopt zijn. Het leuke is dat een geocache er steeds anders uit kan zien: een kleine koker, doosje of een echte schatkist. Alles is mogelijk.

Geocache gevonden?
Bij elke schat is een logboekje, waarin je jouw naam schrijft. Daarna verstop je de geocache weer op exact dezelfde plek. Pas wel op voor een mugler! Dit is iemand die niet aan het geocachen is, maar blijft rondhangen bij de schat die jij net hebt opgespoord. Muglers kennen het spel niet en hebben soms de bedoeling om caches kapot te maken of te laten verdwijnen.

Geocachen brengt je op plekken met een verhaal, ook in Hof van Twente

Wat heb je nodig?
Je hebt niet veel nodig om te gaan geocachen. Uiteraard moet je zin hebben om te wandelen, goede schoenen zijn handig! Om de coördinaten te vinden is een apparaat om de route op te volgen onmisbaar. Je kunt ervoor kiezen om een GPS apparaat aan te schaffen of op je smartphone de Geocaching app te downloaden. Let op dat een smartphone minder nauwkeurig is en dat het je veel geld en data kan kosten (afhankelijk van jouw abonnement).

Speuren in Hof van Twente
Ook in Hof van Twente liggen veel schatten verstopt. Zowel in de kernen Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo als Delden, maar ook in het buitengebied kun je je heel wat uurtjes vermaken. Kijk maar eens op deze pagina.

Download de app op geocaching.nl en doe mee!

Onze tips om de cache te vinden
Je kunt al snel een schat over het hoofd zien. Loop daarom eens via de andere kant. Aan de omgeving kun je wellicht zien hoe voorgaande vinders hebben gelopen, bijvoorbeeld door voetstappen in het zand. Kijk laag en hoog. Ga bij je zelf na, waar zou jij de cache verstoppen?

Geocachen in Hof van Twente
Geocachen in Hof van Twente

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Luister de podcast

 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Waterplezier voor iedereen

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter