Doe-tips

Sta stil bij 75 jaar vrijheid

Geschreven door

Lionne

Leestijd 1 minuten 1385 x bekeken

De activiteiten rondom 75 jaar vrijheid zijn afgelast, verplaatst of tot nader bericht uitgesteld vanwege het coronavirus. Toch mogen we 75 jaar vrijheid niet aan ons voorbij laten gaan! De provincie roept elke inwoner van Overijssel op om de vlag uit te hangen op de lokale bevrijdingsdag.

Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Het vieren van de bevrijding past bij de traditie van eren en gedenken, maar heeft ook oog voor de toekomst en de actualiteit van herinneren.

Bevrijding Hof van Twente

De bevrijding na de Tweede Wereldoorlog begon in Hof van Twente op 1 april 1945 in Diepenheim en Hengevelde. Op 4 april werd Delden bevrijd en op 8 april volgden Goor en Markelo. Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet. Hang jij de vlag ook uit?

overijsselviertvrijheid

Maak een foto en deel deze met jouw vrijheidswens op Instagram of Twitter met #overijsselviertvrijheid (initiatief RTV Oost). Zo kan er op afstand vrijheid worden gevierd. Onder alle inzenders worden dagelijks toegangskaarten verloot voor het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal. De mooiste selfie wint een rondvlucht boven Overijssel, zodat je het ultieme gevoel van vrijheid kunt ervaren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

  1. Doe-tips

    Koningsdag vier je in Hof van Twente

    Geschreven door Lionne
  2. Doe-tips

    Sprookjespad Bentelo

    Geschreven door Lionne
  3. Doe-tips

    Traditie: kniepertjes bakken

    Geschreven door Lionne
  4. Doe-tips

    Kerstmarkten in Hof van Twente

    Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter