Columns

Update 12 januari: effect op activiteiten in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 4 minuten 3317 x bekeken

Vanavond is aangekondigd dat de harde lockdown wordt verlengd tot en met 9 februari. Dit betekent dat alle maatregelen van de afgelopen weken van kracht blijven.

Update corona | dinsdag 12 januari 2021

Op deze pagina lees je meer over het effect van al deze maatregelen op alle activiteiten in Hof van Twente. Alle landelijke maatregelen vind je hier.

Algemene maatregelen

In Hof van Twente gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland:
- Houd 1,5 meter afstand van anderen
- Was vaak je handen
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Schud geen handen
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten
- Vermijd drukte
- Mondkapjes zijn verplicht vanaf 1 december jl. in openbare binnenruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar
- Werk thuis waar dat kan

Maatregelen harde lockdown t/m dinsdag 9 februari

 • Niet-essentiële winkels zijn dicht. Winkels met levensmiddelen mogen wel geopend blijven, zoals de supermarkten en apotheken. Ook banken, bakkers, groentewinkels, viswinkels, slagers, opticiens, drogisterijen en slijterijen mogen open blijven. Bouwmarkten gaan wel dicht, maar vooraf bestelde artikelen mogen wel worden afgehaald. Ook in bibliotheken kunnen boeken worden afgehaald.
 • Weekmarkten mogen vooralsnog doorgaan, maar ook hier geldt 1,5 meter afstand.
 • Alle voor publiek toegankelijke locaties zijn dicht, zoals musea, bioscopen, theaters, casino's, zwembaden, monumenten, sportscholen, sauna's, buurthuizen, verenigingshuizen etc.
 • Hotels mogen geopend blijven, maar zonder restaurantservice en roomservice.
 • Cafés en restaurants zijn dicht, dit geldt ook voor coffeeshops. Eten/drinken en goederen bezorgen en afhalen mag wel. Hotels mogen open blijven en voor eigen gasten eten en drinken serveren.
 • Verkoop van alcohol en softdrugs is verboden tussen 20 en 7 uur. Ook het nuttigen hiervan in de openbare ruimte is verboden.
 • Contactberoepen moeten ook stoppen, behalve medische contactberoepen zoals tandartsen en fysiotherapeuten.
 • Alle evenementen zijn verboden, met uitzondering van markten en demonstraties.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen in teamverband blijven sporten. Boven de 18 jaar mag sporten met maximaal twee personen. Alle competities, groepslessen en andere wedstrijden worden stilgelegd. Sportkantines, douches en kleedkamers zijn dicht.
 • Wedstrijden in betaald voetbal gaan door, maar nog altijd zonder publiek.
 • Buitenshuis mag een groep maximaal bestaan uit twee personen of één huishouden.
 • Bezoek in eigen woning is beperkt tot twee gasten per dag. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met twaalf jaar.

Mondkapjesplicht
Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Bijvoorbeeld in een winkel, het gemeentehuis of op het station. Ook met een mondkapje op houd je 1,5 meter afstand tot anderen.

Winkelen & markt
Alle winkels uit de levensmiddelenbranche mogen geopend blijven, alle niet-essentiële winkels moeten hun deuren sluiten. De weekmarkten in Hof van Twente mogen doorgaan tijdens de harde lock-down. Ook hier geldt altijd de 1,5 meter afstand. Vermijd drukte en kom zo veel mogelijk alleen.

Veel winkeliers bieden een bezorg- of afhaaldienst aan. Informeer bij jouw favoriete winkel voor de details. Als inwoner van Hof van Twente kun je ook bestellen via koopinhofvantwente.nl en bij meerdere ondernemers tegelijk bestellen. Voor 12 uur besteld, is dezelfde dag nog geleverd. Blijf onze lokale ondernemers steunen, ze hebben het hard nodig!

Ook de VVV Informatiepunten zijn gesloten. Natuurlijk zijn wij wel per of telefonisch te bereiken.

Openbaar vervoer
In het openbaar vervoer geldt een mondkapjesplicht. Ook geldt de 1,5 meter afstand in treinen en bussen. Blijf zo veel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen.

Mis je informatie?

Kijk regelmatig op onze kanalen en die van individuele organisaties voor extra updates over hun eigen maatregelen. Ontbreekt er iets in deze lijst? Heeft jouw organisatie andere maatregelen? Of heb jij aanvullende informatie? Laat het ons weten via zodat wij deze informatie kunnen aanvullen en delen.

Informatie voor ondernemers

De gemeente Hof van Twente heeft op hofvantwente.nl/corona informatie gebundeld, speciaal voor ondernemers met informatie over regelingen.

Samen alert

Al met al is het een bijzondere situatie waarin we niet weten wat ons te wachten staat. Bovenal hopen we dat iedereen gezond en fit blijft! En dat we met zijn allen verspreiding kunnen beperken.

Algemene informatie coronavirus

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op rivm.nl.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Heerlijke Twentse Pasta salade

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Geocachen in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Tips voor de jaarwisseling in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter