Blog HofMarketing

Update corona 23 juni: effect op activiteiten in Hof van Twente

Leestijd 4 minuten 1595 x bekeken
Geschreven door

HofMarketing

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse kabinet.

Update corona | dinsdag 23 juni 2020

Horecagelegenheden, culturele instellingen en bioscopen mogen vanaf 1 juni weer gedeeltelijk open tot maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli wordt dit uitgebreid tot maximaal 100 personen. Uiteraard blijft 1,5 meter afstand altijd van belang. Vanaf 1 juli mogen ook sportaccommodaties, sauna's en fitnesscentra weer de deuren openen. Alle evenementen, voorstellingen, bijeenkomsten en activiteiten in Nederland worden tot 1 september geannuleerd. Dit geldt ook voor de gemeente Hof van Twente. Wij werken de website en agenda constant bij. Laat je informeren via onze kanalen en die van individuele organisaties voor updates!

Op deze pagina lees je meer over het effect van al deze maatregelen op alle activiteiten in Hof van Twente. Alle landelijke maatregelen vind je hier.

Updates van verschillende instellingen Hieronder staan locaties die eigen maatregelen hebben getroffen. Houd onze kanalen en die van individuele organisaties in de gaten voor extra updates over hun eigen maatregelen. Ontbreekt er iets in deze lijst? Heeft jouw organisatie andere maatregelen? Of biedt jouw organisatie een bepaalde dienst of oplossing aan tijdens deze weken (zoals cadeaubonnen, thuisbezorging etc.). Laat het ons weten via en we voegen het toe!

Hof van Twente: samen sterk

Om iedereen te steunen zijn er mooie initiatieven gestart. Lees hier meer over op visithofvantwente.nl/samensterk. Mis je een initiatief? Lever dit aan via .

Horeca

Per 1 juni mogen horecagelegenheden weer de deuren openen, zolang er 1,5 meter afstand wordt gehouden en mensen aan een tafel zitten. Van te voren reserveren is noodzakelijk. Bij alle horecagelegenheden geldt een maximum aantal van 30 personen. Vanaf 1 juli wordt dit maximum aantal uitgebreid naar 100 personen. Eten bestellen en laten bezorgen of afhalen blijft uiteraard toegestaan. Bekijk hier het overzicht.

Bioscopen en theaters mogen maximaal 30 bezoekers tegelijk ontvangen vanaf 1 juni. Vanaf 1 juli wordt dit maximum aantal uitgebreid naar 100 personen.

Vakantieparken en campings mogen weer open vanaf 1 juni, mits je beschikt over eigen sanitair. Vanaf 15 juni mag het gezamenlijke sanitairgebouw weer open. Ook hier geldt een maximum aantal gasten.

Zwembaden mogen vanaf 11 mei, onder voorwaarden, ook weer open. De zwembaden in Hof van Twente hebben hiervoor richtlijnen opgesteld en hanteren een strikt beleid. Zo moet je reserveren als je wilt zwemmen.

Sportaccommodaties, fitnesscentra en sauna's zijn gesloten tot 1 juli.

Winkels en markten

De winkels in Hof van Twente zijn open en hanteren vaak wel aangepaste openingstijden. Winkels zijn verplicht om maatregelen te treffen om ervoor dat zorgen dat mensen afstand houden. Kijk op de website of social media kanalen van de winkel zelf voor meer informatie.

De warenmarkten in de kernen mogen vooralsnog doorgaan. Vanaf zaterdag 6 juni wordt de Streekmarkt Twente ook weer georganiseerd. Deze markt vindt plaats op de oude parkeerplaats voor kasteel Twickel aan de Twickelerlaan, daar is voldoende ruimte om de maatregelen toe te passen. In juli vindt ook de Heerlijcke Markt in Diepenheim weer plaats.

Culturele instellingen en vrijetijdslocaties

De deuren van culturele instellingen en vrijetijdslocaties (zoals bioscopen en filmhuizen) mogen hun deuren weer openen vanaf 1 juni tot maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli wordt dit maximaal 100 personen. Kijk op de website van de desbetreffende instellingen voor meer informatie, nieuwe datums van voorstellingen of andere activiteiten die ze nu organiseren of opzetten.

De bibliotheken in Hof van Twente zijn weer geopend.

VVV Informatiepunten

De VVV Informatiepunten in Markelo, Diepenheim, Goor en Delden zijn weer geopend. Op alle locaties zijn maatregelen getroffen om op een verantwoorde manier het gastheerschap in te vullen.

Informatie voor ondernemers

De gemeente Hof van Twente heeft op hofvantwente.nl/corona informatie gebundeld, speciaal voor ondernemers met informatie over regelingen.

Samen alert

Al met al is het een bijzondere situatie waarin we niet weten wat ons te wachten staat. Bovenal hopen we dat iedereen gezond en fit blijft! En dat we met zijn allen verspreiding kunnen beperken.

Algemene informatie coronavirus

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op rivm.nl.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

HofMarketing

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "In de herfst vertellen we elkaar sterke verhalen"

  Geschreven door Andre
 2. Hunkertukkers

  Karen Eshuis: "Misschien is Twente wel mooier als je er níet bent, dan wel".

  Geschreven door Gijs
 3. Blog HofMarketing

  Tijd om te kleuren

  Geschreven door HofMarketing
 4. Blog HofMarketing

  Haal het voorjaar in huis of naar je tuin met de mooiste bloemen

  Geschreven door HofMarketing

Tip je vrienden

facebook twitter