Columns

Getty Kaspers schrijft

Leestijd 3 minuten 1134 x bekeken
Geschreven door

Getty

Ding-a-Dong? Zegt jou dat iets? De ouderen en misschien ook sommige jongeren kennen dit liedje waarmee ik met Teach-in het Songfestival won in Stockholm. Dat was in 1975,.. ja, heel lang geleden alweer.

Mijn naam is Getty Kaspers en ik ben geboren en opgegroeid in Oostenrijk. Op 16-jarige leeftijd kwam ik door privé omstandigheden die zeer ingrijpend waren naar Enschede. Mensen vragen mij vaak hoe ik in Nederland terecht gekomen ben. Dat is een lang verhaal. Daarom heb ik samen met de jonge schrijver Dave Boomkens mijn biografie ´Een leven lang geleden´ geschreven.

ENSCHEDE EN TWENTE WERDEN MIJN THUIS, NET ALS DE MUZIEK
Het was de tijd van heel veel goede bands. Velen ervan traden, net als wij, ook op in Hof van Twente, zoals in Bills Bar en Dieka van de Kruusweg in Markelo en bij De Zon in Goor. Ik vond de live optredens met mijn muziekmaatjes altijd geweldig. Het waren voor muzikanten en voor het publiek, gouden tijden. Wat ik erg leuk vind, is dat ook nu steeds vaker weer live muziek in café’s te horen is.

Ik woon nu, na een tijdje Oostenrijk, Portugal, Den Haag en nog een keer Oostenrijk, alweer een aantal jaren in Markelo. Lekker midden in de natuur. Heerlijk rustig in het bos tussen de vogels en eekhoorns. Omdat het Songfestival dit jaar in Rotterdam plaats vindt, ben ik veel in het westen. Toch ben ik altijd weer heel blij om in het mooie Twente terug te keren.

Markelo is een prachtige plek met een leuke dorpskern, waar alle winkels aanwezig zijn. Boodschappen doe ik meestal volgens het principe: wat je in het dorp kunt kopen, koop je niet ergens anders.

THUIS OP HESSENHEEM
Onze thuishaven is Buitencentrum Hessenheem, een prachtige, rustige plek met het bos in de achtertuin. Je kunt hier naar hartenlust, urenlang wandelen en fietsen. Neem brood en koffie mee voor een picknick of ga lekker het terras op. Ook die zijn er genoeg te vinden hier in de buurt. Bij ons op Hessenheem zijn nu ook mooie camperplekken met fijne voorzieningen. Je mag je hond meenemen, en dat vind ik fijn. Naast de camperplaats is een gezellige lunchroom Buuf en Buur en Bistro De Loep.

LEKKER ETEN EN ALTIJD WAT TE DOEN
In de omgeving zijn veel restaurants en leuke cafés. Op loopafstand van Hessenheem staat Herberg De Pot, een prachtig oud huiskamercafé, waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. Erachter zijn verschillende zalen; zeer geschikt voor feesten en partijen. In Markelo vinden veel activiteiten plaats, o.a. Motorcross, Creatieve dag bij de Pot, Wielerronde, Kerstfair, Wijnproeverij en de Boerderijverlichting. Hoogtepunt is het jaarlijkse Dorpsfeest, waarvan honderden vrijwilligers elke keer weer een geweldige happening maken.

Kortom, samen met Cor, mijn man, heb ik het prima naar mijn zin in Hof van Twente. Ik raad het iedereen aan om deze streek te bezoeken.

Foto: ©Les Imaginaires, Dana van Velzen
De column van Getty staat in het Magazine Hof van Twente 2020

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Getty

Ding-a-Dong? Zegt jou dat iets? De ouderen en misschien ook sommige jongeren kennen die liedje waarmee ik met Teach-in het Songfestival won in Stockholm. Dat was in 1975,.. ja, heel lang geleden alweer.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "In de herfst vertellen we elkaar sterke verhalen"

  Geschreven door Andre
 2. Hunkertukkers

  Karen Eshuis: "Misschien is Twente wel mooier als je er níet bent, dan wel".

  Geschreven door Gijs
 3. Blog HofMarketing

  Tijd om te kleuren

  Geschreven door HofMarketing
 4. Blog HofMarketing

  Haal het voorjaar in huis of naar je tuin met de mooiste bloemen

  Geschreven door HofMarketing

Tip je vrienden

facebook twitter