Tuinen & parken

in Hof van Twente

Opengestelde tuinen
Rond de zeven kastelen in de Hof liggen uitgestrekte landgoederen en prachtige tuinen die opengesteld zijn voor publiek. Hierin weerspiegelt zich tuinarchitectuur door de eeuwen heen. Bezoek de tuinen van kasteel Twickel, die van het Warmelo of kasteel Weldam. Heerlijke, pure geuren komen je tegemoet. Dol op rozen? Kom dan eens ruiken achter de oude kasteeltuinmuur van Twickel bij Kwekerij De Border.

Picknicken in de boom
Naast de kasteeltuinen zijn er ook andere fraaie tuinen opengesteld voor publiek. Bijzonder voorbeeld daarvan is Erve Odinc in Markelo. Of kom naar het Rosarium in Diepenheim waar het heerlijk vertoeven is langs de Regge. Kinderen leven zich graag uit in het BinnensteBuitenBos. Uniek is de boomtuin dichtbij de Schipbeek. Het gaat om een dikke Lindeboom met daarin een tuin op hoogte, vanwaar je werkelijk een fantastisch uitzicht hebt.

Heide op de Borkeld
Hof van Twente biedt uitersten; van het gecultiveerde parklandschap van Twickel tot de uitgestrekte heidevelden op de Borkeld bij Markelo. Tijdens een wandeling over de mooie paden door de heide is de kans groot dat je de schaapsherder met zijn kudde tegenkomt. En zie je een berg in het landschap, dan is het waarschijnlijk een prehistorische grafheuvel. Wil je meer weten over het ontstaan van het natuurgebied in Markelo, loop dan even binnen bij Informatiecentrum ’n Witten aan de Borkeldweg.