herman de vries

Zet al je zintuigen op scherp in de winter-, seringen- en vlindertuin van kunstenaar en bioloog herman de vries.

Geen hierarchie
herman de vries schrijft zijn naam zonder hoofdletters omdat hij meent dat er geen hiërarchie tussen dingen bestaat. Daarom gaat hij er ook vanuit dat kunst niets kan betekenen voor de natuur, maar dat natuur kunst in zichzelf is.

de vries: “Mijn tuinen sluiten aan bij de al aanwezige tuinen. Het zijn kleine botanische verzamelingen waarin je kan vergelijken én verschillen en overeenkomsten kan waarnemen. Het gaat om de zintuiglijkheid, vooral om het ervaren van geuren en de poëzie die daar van uitgaat.”

De drie tuinen van de vries die in Diepenheim zijn aangelegd:
wintertuin
Door de beplanting met struiken die veelal in de tweede helft van de winter bloeien, zoals de vele hamamelissen (toverhazelaars), is deze tuin juist in de winter op z’n mooist.

seringentuin
Bijna alle botanische seringen zijn hier vertegenwoordigd. De struiken zijn voornamelijk uitgekozen op geur.

vlindertuin
Tuin met buddleja’s (vlinderstruiken) die op verschillende tijden bloeien. Voor de vlinderrupsen zijn er een brandnetelveldje en een vuilboom.

De tuinen liggen naast elkaar, aan het Broenshof in Diepenheim. En maken onderdeel uit van het project de Tuinen van Diepenheim, geïnitieerd door Drawing Centre Diepenheim.

Rolstoeltoegankelijkheid
Vanaf de Broenshof/Raadhuisstraat is deze tuin het beste te bereiken met een rolstoel. In de straat is voldoende parkeergelegenheid. Het pad door de tuin is een stevig zandpad of schelpenzandpad.

Ook leuk om te weten
herman de vries is ook de schepper van ‘de waterlelies’ het Monument voor Gustav Theodor Fechner, een waterlelievijver in de gracht van voormalig havezate Peckedam.

Foto's: Rob Baas

Of bekijk de website drawingcentre.nl/tuinen/

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter