Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Genieten op z'n Twents in Koninklijke ambiance, dat kan in het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek.

Het museum is te vinden in het prachtige Twentse coulisselandschap te midden van de alom bekende zes kastelen van Diepenheim. In september 2006 heeft het museum haar deuren voor het eerst geopend voor het publiek. Jaarlijks wordt het museum door ongeveer 10.000 bezoekers bezocht.

In het museum vind je Twents boerenantiek en veel Oranjecuriosa zoals herinnerings- en herdenkingsborden, tegeltjes, glazen, lepeltjes, schilderijen, platen, munten, wandkleden en boeken over Oranje- en/of Koningshuis en hun telgen. Tevens is het mogelijk om met een gids in een bus een rondrit te maken door de omgeving van Diepenheim langs de zes kastelen.

Of bekijk de website www.oranjemuseumdiepenheim.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 13:30 - 17:00
woensdag gesloten
donderdag 13:30 - 17:00
vrijdag gesloten
zaterdag 13:30 - 17:00
zondag gesloten

Groepen van minimaal 20 personen hele jaar door op afspraak.


contactinformatie

voorzieningen

  • Cultuurhistorie
Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet

Tip je vrienden

facebook twitter