Kasteel en landgoed Twickel

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt als parel in haar eigen landgoed. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

Net buiten het centrum van Delden ligt landgoed Twickel: een particulier beheerd domein van 4.300 hectare groot, inculsief 150 boerderijen met traditionele erven. Je herkent ze aan de zwart-witte luiken. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen met daartussen beekjes en houtwallen. Niet te missen is natuurlijk het impostante kasteel. Maak vanuit Delden gebruik van de twee nog bijna nieuwe voetgangersbruggen over de N346. Ze verbinden het landgoed en stadshart op een mooie en opmerkelijke manier.

Naast de 150 boerderijen herbergt het landgoed twee watermolens, een watertoren en houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.

Kasteel
Een aantal keer per jaar gaan de kolossale deuren van het kasteel open voor publiek. Zorg dat je erbij bent als het gebeurt! De gids leidt je in ruim een uur rond door de mooiste vertrekken van het kasteel: de salons, de eetzaal met een prachtig gedekte tafel, de bibliotheek en de imposante keuken in het onderhuis. Reserveer tickets via twickel.nl. En wil je heel graag, wacht dan niet te lang: het aantal kaarten is beperkt!

Landgoedwinkel
Nabij de parkeerplaats vind je de Landgoedwinkel. Hier kun je terecht voor allerlei Twickeldingen, een kop koffie of thee en het is de toegang tot de tuinen.

Tuinen
De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het uit 1347 stammende kasteel ligt een formele tuin met vormsnoeifiguren in buxus en taxus. De laatste barones ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl. Het uitgestrekte park (20 ha.) met vijvers en een wildbaan dateert uit de 18e eeuw.

Moestuin
Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt-Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt.

Wandelen op landgoed Twickel
De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 11 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende lijn met elkaar verbindt. Download hier de route.

Honden op het landgoed
Twickel wil alle bezoekers laten genieten van het landgoed. Daar waar het kan zijn de terreinen opengesteld. Dat wordt aangegeven met de zwarte bordjes met de bezoekregels, zoals toegang tussen zonsopgang en zonsondergang, wandelen op wegen en paden. Vrijwel overal ben je met jouw hond welkom, mits de viervoeter is aangelijnd. Jouw hond mag alleen van de riem in een hondenlosloopgebied. Bekijk hier de kaart.

Flyer
Download hier de algemene flyer van Landgoed Twickel.

Of bekijk de website twickel.nl/

Openingstijden

1 apr - 3 jul

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

4 jul - 5 jul

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag gesloten
zondag

5 jul - 31 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

1 nov - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

BOVENSTAANDE OPENINGSTIJDEN HEBBEN BETREKKING OP DE TUINEN VAN KASTEEL TWICKEL.

Op 4 juli is de tuin gesloten, de landgoedwinkel is wel geopend.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet
  • Rolstoel beschikbaar
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter