Galerie Karin Hodes

In de galerie is een doorlopende expositie ingericht van Karins eigen glaskunst. Karin ontwerpt en maakt o.a. wandobjecten, sculpturen, schalen en (hals)sieraden van Bullseye glas. Abstracte objecten die zich kenmerken door strakke vormen en lijnen en harmonieuze kleurencombinaties.

Karin Hodes is geboren en getogen in Delden, Twente. Denken over vormgeving en vlakverdeling is haar met de paplepel ingegeven. Als dochter van een bouwondernemer zat ze van jongs af aan met haar neus in de designbladen. “Ik was altijd bezig met ontwerpen en tekenen”. Via het ontwerpen van woningen en de vormgeving van tuinen kwam Karin terecht bij vormgeving in glas. De uitdaging voor haar is om hierbij niet de gebaande paden te betreden, maar juist zoveel mogelijk de grenzen te verleggen van de mogelijkheden van het materiaal en de techniek.

Karin’s architectonische wortels zie je duidelijk terug in haar objecten. Strakke vormen en lijnen bepalen de composities, die niet zelden een beweging in zich hebben. Haar werk heeft een geheel eigen identiteit. Met haar unieke gevoel voor vormgeving en kleur maakt Karin onder andere wandobjecten, sculpturen en schalen voor zowel bedrijven als particulieren. Vele werken van haar hebben al een plek gevonden in woningen, kantoren en openbare gebouwen.

In 1992 is Karin begonnen met het zich eigen maken van verschillende technieken in de glaskunst. Sinds 1999 woont en werkt Karin als zelfstandig glaskunstenares in Diepenheim en houdt ze zich bezig met de kunst van het zogenaamde glasfusen. Na het proces van samensmelten, waarbij platen met een bepaald patroon het gevolg zijn, laat Karin deze over of in zelfgemaakte mallen zakken. Dit zorgt voor uiteenlopende vormen van de van oorsprong vlakke plaat. "Bij alles wat ik zie kijk ik altijd of de vormgeving en verhoudingen kloppen. Symmetrisch of juist a-symmetrisch. Ik woon middenin een bos en ben diverse keren in Azie geweest . Dat zijn natuurlijk prachtige inspiratiebronnen. Maar eigenlijk heb ik altijd en overal inspiratie. Al mijn emoties leg ik in het glas".

In Karin's galerie in het centrum van het kunst- en kastelenstadje Diepenheim bent u van harte welkom haar werk te komen bewonderen.

Of bekijk de website www.karinhodes.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 13:00 - 17:00
zondag gesloten

Ook geopend op de eerste zondag van de maand van 12.00-17.00 uur.


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter