Geannuleerd. Film: Vice

Op Internationale mannendag kijkt Vice afwisselend met afgrijzen en bewondering naar de praktijken van Cheney Politieke biopic uit 2018 van Adam McKay Met Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell e.a., VS., Engels gesproken

n Vice kruipt niemand minder dan Christian Bale in de huid van Dick Cheney. We zien hoe hij in zijn studentenjaren meer dronk dan met zijn neus in de boeken zat. Toch zou hij in de jaren die volgden uitgroeien tot een geslepen politicus die zich op geraffineerde wijze een weg naar het pluche baande. Zijn vrouw Lynne (Amy Adams) geldt als grote aanjager. Zij weet hem, nadat hij vanwege zijn drankprobleem van Yale is afgeschopt en vervolgens betrapt wordt op rijden onder invloed, ervan te overtuigen dat hij het roer moet omgooien.

Vijf jaar later zien we hem stage lopen in het Witte Huis, als assistent van Donald Rumsfeld (Steve Carrell), op dat moment een van de belangrijkste adviseurs van president Nixon. Als hij de besprekingen tussen de president en diens veiligheidsadviseur Henry Kissinger over een geheime aanval op Cambodja opvangt, dringt pas echt tot hem door wat politieke macht is en waar die ligt: niet zozeer vol in het zicht, maar achter de schermen.

Het is het begin van Cheney’s onuitputtelijke streven naar macht, die hem uiteindelijk brengt tot ‘running mate’ van George W. Bush (Sam Rockwell); in het hart van de politieke wereldmacht.

"Met Vice levert regisseur McKay een virtuoos, origineel, intelligent en geestig politiek drama af.” (De Volkskrant ★★★★)

Of bekijk de website www.reggehof.nl/film/vice/

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter