GEANNULEERD 19 Film: Official Secrets

Biografie/Drama uit 2019 van Gavin Hood. Met Keira Knightley, Matthew Goode, Katherine Kelly, Ralph Fiennes, Matt Smith e.a. Verenigd Koninkrijk/Verenigde staten - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Waargebeurd drama over Katharine Gun (Knightley), medewerker van een Britse inlichtingendienst, die in 2003 een memo lekte, waardoor ze hoogverraad pleegde. Uit dat memo bleek dat de VS en Groot-Brittannië illegaal leden van de VN Veiligheidsraad wilden bespioneren om zo steun voor de omstreden invasie in Irak af te dwingen. Behalve de persoonlijke worsteling van Gun tegen de achtergrond van het wereldnieuws, komt de werking van de Britse pers en een omstreden geheimhoudingswet aan de orde.

Official Secrets weet hier een zeer onderhoudende David-tegen-Goliathvertelling van te maken, die mooi laat zien dat Goliath zich in de vorm van de Britse overheid opvallend vaak bedient van pure blufpoker. Blijkbaar een winnende strategie, want ondanks alles wat Katharine Gun moest doorstaan, heeft ze de Irakoorlog (of Britse betrokkenheid daarin) niet kunnen tegenhouden.

“Official Secrets" is een beklemmend eerbetoon aan een klokkenluider”. De Volkskrant (★★★).

Of bekijk de website www.reggehof.nl/film/official-secrets/

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter