Delden Klassiek | Belinfante Quartet

Het Belinfante Kwartet werd in 2016 opgericht en heeft sindsdien door heel Nederland en Europa opgetreden. Met als doel het delen van muziek met een breed publiek, combineert het Belinfante Kwartet de kern van het strijkkwartet-repertoire met minder bekende werken.

Ze hebben de afgelopen tijd onder meer masterclasses gevolgd bij Eberhard Feltz, Oliver Wille (Kuss Quartet), het Quatuor Diotima, Johannes Meissl, Pavel Fischer en Gregor Het Belinfante Kwartet werkt ook graag samen met artiesten uit andere disciplines. Voor het Delft Fringe Festival 2019 creëerde het kwartet, samen met visual artist Jordi Cárdenas Lozano, ‘Tchk-Tsjech!’: een voorstelling waarin ze de sprookjesachtige muziek van Léos Janácek combineerden met poëtische abstracte projecties. Met deze voorstellingen wonnen ze de Delft Chamber Music Festival Award 2019.

Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

Op het programma van deze avond staan werken van Beethoven, Schumann en het strijkkwartet uit 1927 van Henriette Bosmans geprogrammeerd. Vanwege de corona-maatregelen zal het concert zonder pauze worden uitgevoerd.

Let op: kaarten voor het concert zijn in verband met de corona-maatregelen alleen online te bestellen via de website van Delden Klassiek: deldenklassiek.nl.

Of bekijk de website deldenklassiek.nl/concerten/belinfante-kwartet-01-10-2020

Wanneer

Prijzen

  • € 26,00 Entreeprijs

€ 23,- voor vrienden van Twickel/abonnementhouders Delden Klassiek.

Locatie

Boutique B&B Hoeve de Haar

Adres
Grote Looweg 4, 7495TL Ambt Delden
Telefoon
074-2502526
E-mail
Website
hoevedehaar.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter