Schoolfeest in het museum

Door corona is er dit jaar geen School- en Volksfeest in Goor, dus ook geen kermis. Toch kun je dit jaar genieten van een klein stukje kermis. Vanaf 23 juni staat er in de hal van het museum een model van de echte Goorse draaimolen van W.G. Snel uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Iedereen kent de ‘gewone’ draaimolens met de paarden en karretjes. Deze molen is bijzonder omdat er behalve paarden ook koeien op staan. Daar was er in die jaren maar één meer van in Nederland.

Het model is een kopie van de originele draaimolen uit de jaren dertig, opgebouwd uit een paar honderd onderdelen. Hij is in 1946 gemaakt door Gorenaar Gijs Rosenkamp, die vroeger een patatzaak had in de Grotestraat. De draaimolen staat vlak achter de hoofdingang in de hal van het museum en is van buiten af te zien.

Dankzij een financiële bijdrage van het School- en Volksfeest kan de draaimolen veilig en beschermd tegen stof, door een plexiglazen kap, aan de Goorse bevolking getoond worden.

Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens de openingstijden van het museum ook binnen van de draaimolen genieten.

Het museum is voorlopig nog beperkt geopend op dinsdag en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur. Jouw bezoek kun je reserveren door te bellen tijdens de openingstijden naar 0547-263519. In het museum is de tentoonstelling ‘de joodse gemeenschap in Goor’ te zien.

Of bekijk de website www.historischgoor.nl/

Wanneer

  • 23 jun - 31 jul 2020
    • elke dinsdag | - uur
    • elke donderdag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Goors Historisch Museum

Adres
Stationslaan 1, 7471AP Goor
Telefoon
0547-263519
E-mail
Website
www.historischgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter