UITGESTELD Joodse gemeenschap Goor

Als onderdeel van de herdenking 75 jaar bevrijding wordt er in de periode van eind maart tot en met december 2020 in het Goors Historisch Museum een tentoonstelling over de Joodse gemeenschap in Goor gehouden.

Rond 1840 was er een grote Joodse gemeenschap en enkele families hebben zelfs een paar honderd jaar in Goor gewoond. Ze vormden een belangrijk onderdeel van de Goorse gemeenschap en waren actief betrokken bij het verenigingsleven. Verschillende aspecten worden belicht, ook de oorlogsjaren, de onderduik en het verzet.

Het Goors Historisch Museum is gevestigd in het voormalige NS station aan de Stationslaan 3. De entree is gratis.

Deze tentoonstelling is, i.v.m. het afgelasten van alle herdenkingen en vieringen rond ‘75 Jaar Vrijheid’, verlengd tot eind mei 2021.

Richtlijnen
Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen. Na reservering zijn bezoekers weer welkom op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur. Per bezoek, van een uur, kunnen er twee personen of een gezin naar binnen. Bezoekers worden via de rechter ingang binnen gelaten. Bij de ingang wordt het protocol betreffende het museumbezoek uitgelegd.

Reserveren
Reserveren kan telefonisch op dinsdag en donderdag van 9.00-12.00 uur via 0547-263519. Bij de reservering en bij de entree wordt de bezoeker gevraagd of er gezondheidsklachten zijn en worden naam en telefoonnummer genoteerd, zodat de bezoeker geïnformeerd kan worden als er iets verandert in het protocol.

Het museum hoopt dat bezoekers begrip hebben voor de aangepaste werkwijze en dat iedereen zich aan het protocol houdt, met 1,5 meter afstand.

Of bekijk de website www.historischgoor.nl/

Wanneer

  • 1 mrt - 31 mei 2021
    • elke dinsdag | - uur
    • elke donderdag | - uur

Locatie

Goors Historisch Museum

Adres
Stationslaan 1, 7471AP Goor
Telefoon
0547-263519
E-mail
Website
www.historischgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter