GEANNULEERD: Johannes Passion (uitvoering)

Het samengestelde ensemble van Bach-Werkplaats Diepenheim laat meerdere malen per jaar meesterwerken van Bach klinken in de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk. Ditmaal vertolken ze de Johannes Passion, een uitvoering in samenwerking met de Reggehof Goor.

Gaat niet door i.v.m. de aangescherpte maatregelen rondom het Corona virus.

Gedurende het culturele seizoen wordt er in Diepenheim diverse weekenden door een samengesteld koor en orkest in Werkplaats Diepenheim gerepeteerd voor uitvoeringen van hoog niveau. De groep musici heeft elkaar in de loop der jaren leren kennen rondom het circuit van de historische uitvoeringspraktijk. De samenstelling wisselt per concert en is afhankelijk van de bezetting die de componist verlangt. Na anderhalve dag repeteren brengen zij een prachtig Bachconcert ten gehore.

Johannes Passion
De Johannes Passion is een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. Voor het grootschalig geestelijk werk volgde Bach vrijwel letterlijk de teksten van het Evangelie van Johannes in de Lutherse vertaling. De Passion vertelt in het eerste deel over de gevangenneming van Jezus en de verloochening door Petrus. Het tweede deel behandelt het Romeinse proces voor Pilatus, de landvoogd van Judea, en parallel daaraan loopt het verhaal waarin Jezus tot koning gekroond wordt. In vergelijking met de bekende Matthäus Passion is het muzikaal wat feller, directer en minder gepolijst, waarbij de ingetogen momenten ronduit indrukwekkend zijn. Het belooft een meeslepend drama, waarbij de emoties intens worden beleefd, een bijzonder concert dat je live moet ervaren.

De generale repetitie van de Johannes Passion klinkt op zaterdagavond in de Johanneskerk in Diepenheim, gevolgd door de uitvoering op zondag in de Hofkerk in Goor.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl/activiteit/johannes-passion-uitvoering/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 30,00 Entreeprijs

kaarten zijn te bestellen via www.diepenheim.nl

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337

Tip je vrienden

facebook twitter