Moestuindag en Open Monumentendag

Let op! Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse Kabinet. Alle evenementen, voorstellingen, bijeenkomsten en activiteiten in Nederland worden tot 1 september geannuleerd. Weekmarkten mogen vooralsnog wel doorgaan.

Achter de muur van de historische moestuin op Landgoed Twickel is van alles te zien, te doen en te proeven. Een gezellige en leerzame dag voor het hele gezin!

Voor jong en oud is er deze dag in de gebruikstuin van het kasteel van alles te zien, proeven en te leren. De hoveniers zijn er uiteraard voor advies en vragen over over leifruit, 'vergeten' gewassen en bijzondere teelmethoden zoals groente onder de bleekpot. Met bloemen uit de pluktuin maken de tuinvrijwilligers unieke boeketten.

Je kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en de Twickel-pachters bieden je lekkernijen als bier, koeienkaas en Twents landvlees aan. In de bijenstal informeert de imker je over het houden van bijen en het maken van honing. Ook is er vermaak voor de kinderen.

Honden mogen niet mee de moestuin in.

Koetshuis en stallen
Bij het kasteel kan het publiek de paardenstallen en het koetshuis van binnen bekijken. De collectie historische rijtuigen is te bezichtigen en de vrijwilligers die deze collectie verzorgen zijn aanwezig om toelichting te geven. Op het voorplein staan onder meer de fietsen van de baron en barones.

Park de Breeriet
Ook het natuurreservaat Park de Breeriet is deze dag opengesteld. Dit landschapspark maakt deel uit van het kerngebied van het landgoed en is een rustgebied waar de dieren zich overdag kunnen terugtrekken. Het park is daarom alleen op afspraak met gids te bezichtigen. Behalve op speciale dagen, zoals op Monumentendag. De poort gaat al om 9.00 uur open voor een wandeling op eigen gelegenheid. Met gele pijlen is een wandelroute van circa twee kilometer uitgezet.

Of bekijk de website www.twickel.nl/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Parkeren € 2,00.

Locatie

Moestuin kasteel Twickel

Adres
Twickelerlaan 11, 7495 VG Ambt Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
www.twickel.nl

Tip je vrienden

facebook twitter