Opening Tuinen & Park Twickel

Op woensdag 1 april worden de tuinen van Twickel opengesteld en kan het publiek na vijf maanden wintersluiting de kasteeltuinen met park weer bezichtigen.

De tuinen en het park zijn op woensdag t/m zondag (tot eind oktober) van 10.00-17.00 uur geopend. De entree is via de Bezoekerscentrum|Landgoedwinkel en de toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon.

De tuinen van Twickel zijn in het vroege voorjaar ook de moeite waard om te bekijken. Alles loopt fris uit of staat al in bloei. Je kunt tevens zien waarvoor de Oranjerie is bedoeld: winterverblijf voor de citrusbomen en kuipplanten. Pas na ijsheiligen gaan deze naar buiten. Vanaf woensdag 20 mei kun je naar binnen om in het Tuincafé van de Oranjerie een drankje te nuttigen.

De tuinen en park zijn een schepping van verschillende generaties en geven een goed beeld van de tuinhistorie sinds de renaissance. Achter het uit 1347 stammende kasteel ligt een uitgestrekt park (20 ha.), in Engelse landschapsstijl aangelegd in de 18e eeuw, met spiegelvijvers, wildbaan en vele ornamenten. Ten noorden van het kasteel bevindt zich de formele tuin in Franse neo-barokstijl, met oude snoeivormen in buxus en taxus.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Groepen vanaf 10 personen € 4,- p.p. Kinderen t/m 16 jaar en begeleiders van rolstoelen gratis toegang.

Locatie

Kasteel Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
www.twickel.nl