Expositie werken Jan Broeze

Op dinsdag 3 mei a.s. wordt er bij Galerie de Schutte in Elsenerbroek, in de buurtschap waar Jan Broeze is geboren en getogen, een unieke expositie met zijn werken geopend. De tentoonstelling bestaat namelijk uit werken die nog nooit eerder zijn geëxposeerd.

Jan Broeze (1896-1983) was een bevlogen schilder met een enorm gevoel voor kleur. Hij verlegde steeds meer zijn grenzen en zocht contact met andere kunstenaars. Zo maakte hij reizen naar Brugge, Parijs en Silezië, maar keerde altijd weer terug naar de boerderij in Elsenerbroek. Het buurtschap waar hij thuis hoorde en steeds naar terugkeerde. Hij schilderde in verschillende stijlen o.a. boerentaferelen, portretten en landschappen. Zijn nagelaten schilderijen en tekeningen worden beheerd door de Stichting Collectie Jan Broeze. Er zijn inmiddels al talrijke exposities aan hem gewijd. Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede heeft werken van hem in de collectie opgenomen.

De expositie bestaat uit werken die in de afgelopen jaren nog nooit eerder aan publiek zijn getoond en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De werken zijn te aanschouwen van dinsdag 3 mei t/m maandag 16 mei a.s. bij Galerie de Schutte aan de Plasdijk 20 in Markelo.

Het atelier waar Jan Broeze altijd heeft gewerkt is gelegen aan de Enterweg op Erve Koarjan, vlakbij het buurthuis. Als de deur openstaat, dan kan er binnen een kijkje worden genomen.

Wanneer

  • 3 mei - 16 mei 2016
    • dagelijks | - uur

Tip je vrienden

facebook twitter