Arjan Dwarshuis | De fascinerende wereld van vogels en vogelaars

Ontdek de betoverende wereld van vogels en vogelaars met Arjan Dwarshuis, gepresenteerd door 't Nut Delden. Deze befaamde recordvogelaar deelt zijn boeiende ervaringen en inzichten, zoals hij dat ook doet in zijn boeken en de populaire Vogelspotcast.

Mis deze unieke kans niet om persoonlijke verhalen over het wel en wee van een gepassioneerde vogelaar te horen. Bestel nu je tickets en beleef een avond vol fascinerende verhalen en avonturen met Arjan Dwarshuis!

Over Arjan

Arjan’s fascinatie voor vogels begon toen hij nog in de wieg lag en zijn eerste woordjes begon te brabbelen. Hij noemde zijn zwart-witte vogelknuffel Pica pica. Pas vele jaren later kwam hij erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster was. Hij tekende vogels, terwijl zijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenden. Toen hij leerde lezen, kreeg hij van zijn ouders zijn eerste vogelboekje en met behulp van zijn opa’s oude verrekijker leerde hij de vogels in zijn achtertuin herkennen.

Inmiddels is Arjan beroepsvogelaar. Hij is vogelgids, documentaire filmmaker en maker van de succesvolle podcastserie ‘De Vogelspotcast’. Daarnaast schuift hij wekelijks aan bij het Radio 1 programma ‘Humberto’ en is hij ambassadeur van het prestigieuze IUCN NL Landaankoopfonds. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen, waarover hij het boek ‘Een Bevlogen Jaar’ schreef. Ook schreef hij het boek ‘Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars’. Arjan studeerde archeologie en biologie aan de RUG en behaalde een master in de landschapsarcheologie aan de VU.

Tijdens zijn lezing zal Arjan jullie vertellen over zijn kinderjaren, zijn Big Year en natuurlijk over al het moois wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Want je hoeft niet per se verre landen te bezoeken om vogels te kijken, ook in het park om de hoek en zelfs in jouw achtertuin komen fascinerende soorten voor.

Foto: Friso Boven

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs
  • € 10,00 Prijs voor leden

Locatie

Stadscentrum het Parochiehuis

Adres
Langestraat 79, 7491AB Delden
Telefoon
074-3767663
E-mail
Website
www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter