De traditie van het tekenen

Drawing Centre Diepenheim organiseert, in samenwerking met Museum Rembrandthuis, het interactieve evenement De traditie van het tekenen.

Tijdens het programma met presentaties, workshops en een wandeling met teken- en kijkopdrachten, ervaar je de kracht van het tekenen en leg je verbanden tussen de manieren waarop hedendaagse én 17e-eeuwse tekenaars kijken, denken en maken.

Curator Roy Voragen neemt je mee door de tentoonstelling Deep Drawing, waar je ook enkele exposerende kunstenaars ontmoet. aan de hand van zogenaamde Slow Looking opdrachten ontdek je hoe de kunstwerken tot stand kwamen.

De conservatoren van het Rembrandthuis, David de Witt en Wim Schot introduceren de Peck Collectie en hun huidige tentoonstelling Tekenkunst, mede aan de hand van tekenopdrachten met 17e-eeuwse tekenmaterialen.

Seizoenswandeling

Verder kun je met een tekenaar en een educator de kunstenaarstuinen van het Drawing Centre bezoeken. Je wordt uitgenodigd de tuinen te beleven door de ogen van de tekenaar, de verworven kennis uit de workshop toe te passen en het tekenen met de 17e-eeuwse tekenmaterialen zelf te ervaren.

Of bekijk de website drawingcentre.nl/activiteiten/

Wanneer

  • -

Prijzen

Bijdrage naar draagkracht.

Locatie

Drawing Centre Diepenheim

Adres
Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim
Telefoon
0547-352143
E-mail
Website
www.drawingcentre.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter