Vol Op Stoom Open Dag

Altijd al eens willen kijken op het voormalige TSB-Terrein? Dit is je kans! HofMarketing bestaat op zaterdag 1 april aanstaande 5 jaar en viert dit met de Vol Op Stoom Open Dag! Deuren op het terrein gaan voor je open, voor jong en oud is er van alles te beleven en te ontdekken.

Vol Op Stoom Open Dag in het kort
Zaterdag 1 april is de Vol Op Stoom Open Dag, op het voormalig TSB-terrein in Goor. Vanaf 12.00 uur is er van alles te beleven: een braderie, kampioenschap spijkerbroek hangen, een tentoonstelling over de oude stoomblekerij, rondleidingen over het terrein en door de historische gebouwen, graffiti workshops en nog veel meer! De hele dag staat in het teken van historie en een kleine blik op de toekomst. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

HofMarketing is gevestigd op het voormalige TSB-terrein in Goor. Een plek met een groots industrieel verleden, maar waar ook nu volop bedrijvigheid gaande is.

Van alles te beleven
Zo'n 15 bedrijven die op het terrein actief zijn, openen de deuren voor je en overal is van alles te beleven! Zo kun je 'bliksem maken' bij Ingenieursburo DTAB, 'Lego Masters' spelen bij OPO Hof van Twente (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente, en ontdekken hoe digitale innovaties en nieuwe technieken worden toegepast in het onderwijs, zoals een ruimtebezoek met gebruik van een VR bril. Jurgen Nijhof gaat zijn vakmanschap demonstreren in zijn smederij en zijn er diverse artistieke workshops te volgen bij de kunstenaars, waaronder Linda Biemans, die gehuisvest zijn op het terrein. Kringloopwinkel Kiekeboe heeft een mooie kortingsactie, de hoogte van je korting wordt bepaald door het rollen van een dobbelsteen. Heb je altijd al willen weten hoe bier wordt gebrouwen? Stap dan binnen bij De Olde Bandiek en bij mooi weer kun je plaatsnemen op het terras. En op de Toeristische Markt ontdek je wat je in Hof van Twente nog meer kunt doen! Kortom, voor jong en oud is er genoeg te doen!

Unieke expositie
Al dwalend door Goor kwam Joke begin 2019 terecht op het TSB-terrein. Geïntrigeerd door de gebouwen ging ze op zoek naar verhalen over deze bijzondere plek. Joke dwaalde door de hallen, sprak oud-werknemers, hun (klein)kinderen. Daar ontstond het idee om mensen die direct of indirect verweven zijn met de oude hallen te portretteren en hun verhalen te vertellen. Een eerbetoon aan de plek die Goor zoveel gebracht heeft én aan de mensen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Tijdens de Open Dag zijn de schilderijen voor het eerst, én voorlopig voor het laatst, te zien in één van de fabriekshallen. Een unieke mogelijkheid, want waar en wanneer de expositie een vervolg krijgt is nu nog onbekend.

16 portretten brengen de Twentse Stoomblekerij tot leven - gemaakt door Joke Holtrust

Oldtimers
Om het verleden te laten herleven, staan er circa 10 oldtimers op het terrein opgesteld. Onder meer een tractor, vrachtwagens die destijds ook op het TSB-terrein hebben gereden, een 3wieler, Mercedes en Landrover.

Parkeren
Kom zoveel mogelijk lopend (of op de fiets) naar de Open Dag. Toch met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein van Aqua+ aan de Molenstraat 61a.

Je hoeft niet te lopen
Het terrein is circa 18 hectare groot. Je hoeft je hier overigens geen zorgen over te maken, er rijdt een stoomtreintje om je over het terrein te vervoeren.

Historie
In 1838 werd de Twentse Stoomblekerij opgericht in Goor. In hoogtijdagen werkten hier meer dan 700 mensen. Eind vorige eeuw kwam er een eind aan de textielindustrie in Goor. De gemeente Hof van Twente heeft het TSB-terrein aangekocht om de 18 hectare te ontwikkelen tot ruimte waar het fijn wonen, werken en recreëren is.

Kom ook op 1 april naar de Vol Op Stoom Open Dag! D.J. Bunschotenstraat 14
12.00 - 16.00 uur

Of bekijk de website www.hofmarketing.nl/nieuws1/hofmarketing-5-jaarvol-op-stoom-open-dag

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

TSB-Terrein

Adres
D.J Bunschotenstraat 14, 7471CZ Goor
Telefoon
074-3766444
E-mail
Website
www.hofmarketing.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter