Streekmarkt Twente

Zaterdag 4 maart is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

De Streekmarkt reurt zich! Aankomende zaterdag komen weer veel mensen naar Delden om de gezellige en gezonde Streekmarkt te bezoeken. Men vindt er (h)eerlijke producten van eigen bodem. Maar de Streekmarkt is meer dan alleen een voedselmarkt. Mensen ontmoeten elkaar, maken een praatje en laten zich informeren over de aangeboden waren door de producenten, die graag vertellen over de herkomst van hun producten en hoe het is gemaakt.

Hier proef je het echte Twente

Nieuw op de markt
Op de Streekmarkt van komende zaterdag verwelkomen wij twee nieuwe deelnemers: imker Mayk Meijer en Landgoed Twickel. De vertrouwde imker Gerrit Exterkate was in december voor de laatste keer, hij vond het mooi geweest. Gelukkig is er nu Mayk, een enthousiaste jonge imker, die met zijn honing te vinden is op de oude plek van Gerrit Exterkate. Ook is er weer brood verkrijgbaar. We zijn blij met de komst van Twickel, die met vers brood de Streekmarkt komt verstreken. Het brood wordt gebakken in Lage (Duitsland) van graan van de Zenderense Es. Daarnaast zijn er in de kraam van Twickel graanproducten, koolzaadolie en quinoa verkrijgbaar.

Wensambulance
Behalve kopen kunnen bezoekers ook proeven op de Streekmarkt; bij de betreffende producent, maar ook bij de Proeverij. Hier worden kleine hapjes en gerechtjes gemaakt met producten die op de Streekmarkt verkrijgbaar zijn. Ter inspiratie, maar ook om het goede doel te steunen door een vrijwillige donatie te vragen voor de Stichting Wensambulance. Deze stichting zet zich in om de laatste wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door liggend vervoer te bieden. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten.

Kortom er is weer genoeg te beleven, te zien en te proeven op de Streekmarkt op zaterdag 4 maart, van 9.00 tot 15.00 uur op het Kerkplein, hartje Delden. Een bezoekje meer dan waard.

Over de Streekmarkt Twente
Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter