Cursus Leren Kunst Kijken

Heb je ook wel eens moeite met het begrijpen van hedendaagse kunst? Dat je in een museum snel langs een kunstwerk loopt omdat je eigenlijk geen idee hebt waar het over gaat.

Deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis op 2, 9, 16 en 23 februari 2023 leert je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst kijken. In vier lessen leer je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Op een speelse manier wordt uitleg gegeven over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst.

Tijdens de vier lessen gaat Miranda Nieuwenhuis in op enkele stromingen vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw die het verloop van de kunstgeschiedenis voorgoed veranderd hebben.

Deze cursus is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgende museumbezoek zult u meer zien dan ooit tevoren.

Na afloop van de cursus is er de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, zodat we alles in de praktijk kunnen brengen.

Miranda Nieuwenhuis is kunsthistorica en geeft voor meerdere bibliotheken diverse cursussen op het gebied van kunstgeschiedenis.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/cursus-leren-kunst-kijken/

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 85,00 Deelnameprijs

De prijs is inclusief koffie/thee, lesmateriaal en documentatie en gratis rondleiding bij Rijksmuseum Twenthe.

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter