De Bachwerkplaats zingt het Requiem van Mozart

Het koor van de Bachwerkplaats, onder leiding van dirigent Yt Nicolai, zingt het prachtige werk in de Hofkerk in Goor met een heel bijzondere begeleiding, namelijk piano vierhandig door Stefan en Martijn Blaak in een nieuw arrangement. De cum laude afgestudeerde broers uit Almelo gelden als specialisten in het spelen op twee piano's en het quatre-mains spel.

Het beroemde Requiem van Mozart is populair. Al jaren staat dit werk in de bovenste regionen van de Klassieke Top 400. Behalve dat de muziek betoverend mooi is, zal dat ook ermee te maken hebben dat de verhalen rond het Requiem tot de verbeelding spreken.

Opdrachtgever voor het werk was graaf Von Walsegg, die zijn jonge vrouw begin 1791 verloren had. Om haar te eren wilde hij een waardig requiem hebben. Hij gaf de opdracht niet persoonlijk aan Mozart, maar via een anonieme bemiddelaar. Waarschijnlijk was Von Walsegg's motief dat hij het Requiem onder zijn eigen naam zou kunnen publiceren. Mozart heeft het grotendeels gecomponeerd in de laatste weken van zijn leven. Bij zijn overlijden op 35-jarige leeftijd in december 1791 was het echter niet voltooid. Zijn weduwe Constanze wilde graag het toegezegde geld krijgen en vroeg uiteindelijk de niet erg bekende componist Franz Xaver Süßmayr om het werk af te maken.

Voor en na het Requiem worden twee geestelijke liederen van respectievelijk Ralph Vaughan Williams en John Rutter uitgevoerd, die passen bij de beschouwelijke sfeer van afscheid.

Meer informatie en kaartverkoop: www.bachwerkplaats.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs
  • € 7,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337
Website
www.hofkerkgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter